avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt conditiile sa pot beneficia de ajutor de la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt conditiile sa pot beneficia de ajutor de la primarie?

SEpoate sa primesc un supliment de la primarie ,daca eu nu lucrez sotul castiga 877ron si avem un copil de 3 ani? si ce documente ar fi necesare daca da?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:35, 8 Noiembrie 2010
Intrati pe [ link extern ]
Mergeti la serv. de asistenta sociala din primarie.
Va vor spune ce acte aveti nevoie. Cred ca va incadrati, mai ales la ajutorul de incalzire.
Potrivit Legii nr.416/2001, familiile şi persoanele singure, cetăţeni români, au dreptul la un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială.
Familiile si persoanele singure ale căror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin hotărâre de guvern, au dreptul la un ajutor social.
877 ron plus alocatia copilului, de 42 ron, duc la un venit pe membru de familie de 306 RON. La legea 416/2001, nu se incadreaza nici pe departe, insa puteti primi alocatie complementara pentru cel mic (inca 50 RON pe luna) si ajutor de incalzire pentru lunile de iarna. Dosarele se depun la primaria in a carei raza teritoriala aveti domiciliul sau resedinta, serviciul de asistenta sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de la stat pentru mamele studente loredanaop loredanaop Buna, Ma numesc Loredana Oprea,am 20 de ani si sunt studenta in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii Alexandru ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de crestere copil ? loredana_baetu loredana_baetu Sunt proaspata mamica si nu stiu exact daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil avand in vedere ca nu am 12 luni consecutive lucrate anterior. Mai ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de la stat pentru familii monoparentale florin_io florin_io Care sunt drepturile unei astfel de familii, unde sotul a murit. Au ramas sotia si 2 copii(de 5 si 1 an). Durata casniciei a fost sub 10 ani. (vezi toată discuția)