avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot primi indemnizatie de crestere copil ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot primi indemnizatie de crestere copil ?

Sunt proaspata mamica si nu stiu exact daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil avand in vedere ca nu am 12 luni consecutive lucrate anterior. Mai exact am lucrat din 5 sept 2011 - 23 martie 2012(full-time) , si din 11 iunie 2012 - 11 feb 2013 (part-time, mi-a incetat de drept contractul de munca si nu a mai fost prelungit) si am inteles ca nu as beneficia de aceasta indemniatie. Va rog, daca puteti sa-mi spuneti daca pot beneficia de vreun ajutor in afara de alocatia de 200 lei si unde as putea sa merg in acest scop, pentru ca cei de la Primaria Brasov care se ocupa de aceste situatii mi-au spus ca nu ma pot ajuta cu nimic in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 18 Februarie 2013
Intradevar nu primiti indemnizatie de crestere copil. Doar cei de la primarie va mai pot acorda ajutoare sociale (ajutor de incalzire, alocatie complementare, etc)
Puteti beneficia de un ajutor social in baza Legii nr.416/2001 ....potrivit legii, familiile si persoanele singure ale căror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin hotărâre de guvern, au dreptul la un ajutor social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare si drepturi sociale georgianaparvulescu georgianaparvulescu Buna seara!Am nevoie de niste informatii de ordin juridic in legatura cu situatia mea,daca este posibila. Am 22 de ani,si sunt insarcinata in luna a 8-a.Nu ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile sa pot beneficia de ajutor de la primarie? ral-alexandra ral-alexandra SEpoate sa primesc un supliment de la primarie ,daca eu nu lucrez sotul castiga 877ron si avem un copil de 3 ani? si ce documente ar fi necesare daca da? (vezi toată discuția)
Caz social? lilith27 lilith27 Buna ziua, Imi cer scuze daca nu intreb unde trebuie si rog un moderator sa ma redirectioneze la sectiunea potrivita. Povestea mea, pe scurt, e ... (vezi toată discuția)