avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorare salariu

Buna ziua! O rugaminte am....tatal meu, nascut pe 06.11.1955, cu o vechime in munca de peste 40 de ani, in contabilitate, acum in prag de pensionare a primit o decizie si act aditional de micsorare a salariuli cu 50% deoarece vor sa faca restructurarila locul de munca. Intrebarea este daca este legal sa faca asa ceva. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:56, 14 Iulie 2016
Art. 17. C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
...

In acest caz, angajatorul il informeaza pe anagajat de initiativa sa de modificare a c.i.m., insa salariatul va trebui sa-si dea sau nu acordul cu privire la modificarea respectiva.

Daca isi da acordul , atunci se va incheia actul aditional de modificare a c.i.m.

Daca nu-si da acordul , atunci nu se poate incheia actul aditional de modificare a c.i.m.

Salariul nu poate fi modificat unilateral de catre angajator decat in situatia existentei unui act normativ sau a unui ccm aplicabil.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)
Cum se face trecerea de la cim pe durată determinată la cim pe durată nedeterminată? Ioriana Ioriana Cand trec salariatul de pe determinata pe nedeterminata inainte de ai face actul aditional la contractul individual de munca ii fac o decizie prin care ii ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca Nico_Na Nico_Na Buna ziua As vrea sa aflu care este procedura legala de modificare a felului muncii in cadrul aceluiasi compartiment , pentru o perioada ... (vezi toată discuția)