avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CLARIFICARI PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CLARIFICARI PENSIE

Buna ziua!In urma verificarii pensiei s-a constat ca am incasat sume necuvenite cu titlul de prestatii de asigurari sociale.Din totalul sumei o parte se scuteste de plata iar restul se recupereza.Va rog sa-mi spuneti daca exista un temei legal prin care sa atac aceasta decizie,vina apartinand in totalitate functionarului,aplicand indicele de coerctie de doua ori,cel putin asa au argumentat ca s-a ajuns in situatia asta.As mai dori sa-mi spuneti ce procent se aplica din pensie pentru recuperarea sumei si care este legea .Precizez, ca dupa verificarea pensiei nu am primit o decizie.Va multumesc pentru intelegere si astept raspunsul dumneavoastra !

Alte discuții în legătură

Art. 181 din legea 263/2010 Mihaelaioli Mihaelaioli As vrea sa stiu ce stipuleaza art. 181, si anume cum se face recuperarea drepturilor necuvenite incasate de la asigurarile sociale( pensie). Multumesc (vezi toată discuția)
Debit rezultat in urma recalcularii pensiei Elidor Elidor Tatal meu in varsta de 86,5 ani , veteran de razboi , foarte bolnav, fara capacitate locomotorie, a primit de la Casa pensiilor Sect.2 o noua decizie cum ca in ... (vezi toată discuția)
Debit generat de aplicarea eronata a oug nr. 100/2008, contestatie decizie browneyes84 browneyes84 Buna ziua! Conform deciziei nr. [Editat]/16.01.1998 sunt pensionara in baza legii nr.57/1992 art.11.Intrucat am primit o decizie privind recuperarea sumelor ... (vezi toată discuția)