avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preparator fast food
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preparator fast food

Ma intereseaza daca pentru un preparator fast food este necesar sa aiba certificare de bucatar sau eventual ce cursuri trebuie sa urmeze. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 15 Iulie 2016
Personalul angajat în unitatile care desfasoara activitati de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie public şi colectiva, servicii şi producţie de apa potabila, precum şi servicii de întreţinere corporala trebuie sa detina certificate de instruire profesionala privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igiena, conform normelor legale în vigoare.

Metodologia pentru organizarea şi certificarea instruirii profesionale a personalului privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă din 24.12.2003 - aprobata prin Ordinul nr. 1225/2003 emis de M.Sanatatii
Art. 1.
(1) Orice activitate de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie publică şi colectivă, serviciile şi producţia de apă potabilă, precum şi serviciile de întreţinere corporală se exercită numai cu personal calificat, conform prevederilor legale.

(2) Personalul calificat din activităţile menţionate la alin. (1) are obligaţia legală a instruirii periodice în vederea însuşirii noţiunilor fundamentale de igienă, activitate organizată şi finalizată cu examinare şi certificate, în conformitate cu prezenta metodologie.

(3) În procesul de instruire privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă este cuprins personalul din următoarele categorii de unităţi:
a) servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor, inclusiv alimentaţie publică şi a colectivităţilor;
b) servicii de curăţenie în unităţi de asistenţă medicală, colectivităţi de copii şi tineri, unităţi de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.);
c) producţia şi distribuţia apei potabile, producţia apei îmbuteliate;
d) servicii de îngrijire corporală (cosmetică, frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, masaj etc.);
e) servicii tip dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea unui curs de igiena pentru lucratorii comerciali mihalicrina mihalicrina As dori sa stiu daca pentru un absolvent de colegiu sanitar care in cadrul cursurilor de 3 ani a efectuat si cursuri de igiena la blocul alimentar atat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pentru lucratorii comerciali este obligatorie calificarea. ... Simona Panduru Simona Panduru Buna ziua. Pentru lucratorii comerciali este obligatorie calificarea. Daca da, ce sanctiuni se pot aplica si de catre ce organ de control? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua,daca detin diploma de medicina si farmacie,iar in cadrul ... Laura Maria lali Laura Maria lali Buna ziua,daca detin diploma de Medicina si Farmacie,iar in cadrul acestei facultati am facut un semestru cursul de igiena,pentru angajare mai trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)