avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie 2016

Buna ziua,

Ma puteti lamuri si pe mine , va rog, cu o neclaritate pe care o am?
Am optat initial pentru concediu de crestere copil pana la 1 an. Am primit stimulant de insertie pana luna trecuta, 15.06.2016 suma de 700 ron , stimulent 500+200 alocatie. Astazi, 15.07.2016 , mi-au bagat 411 ron. De ce ? prelungirea pentru acordarea stimulentului nu se face din oficiu ? Mentionez ca pe data de 13 iulie , copilul a implinit varsta de 2 ani.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
OanaelenaDumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:31, 18 Iulie 2016
Puteti intreba la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (pct.2 este preluat dintr-un raspuns dat de aceasta institutie in urmare unei solicitari de acest gen)
E-mail: secretariat@mmanpis.ro

sau

[ link extern ] /
Daca aveti probleme la AJPIS faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
La datele de contact ale ANPIS nu mai figureaza de ceva timp , adresa de mail indicata de dvs.
Atunci sa intre pe:

[ link extern ] /

asa cum ati aratat si dvs.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua,

De azi de dimineata tot citesc si rascitesc legea, si raspunsurile celor de la arges.prestatiisociale.ro . Am sunat a doua oara la ei, cu legea in fata si primesc acelasi raspuns, ca am iesit din plata la data de 13 Iunie si ca nu voi mai beneficia de stimulent pana la varsta de 3 ani.

'Prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție se aplică și în cazul persoanelor care la data de 1 iulie 2016 se află în concediu fără plată sau realizează venituri profesionale pe perioada denumită “luna celuilalt părinte”. Aceste persoane, pentru a beneficia de prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție trebuie să depună cerere și acte doveditoare privind realizarea de venituri supuse impozitului, la primăria în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința."

Aici e unul din raspunsurile de pe site. Eu chiar nu inteleg de ce nu ma incadrez.
daca dumneavoastra ma puteti lamuri , va multumesc din suflet .

O zi frumoasa si inca odata, multumesc !

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - legea 66/2016 IldikoB IldikoB Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cum trebuie sa procedez. Copilul implineste 1 an in 13 iunie ( am optat pt 1 an) din 1 iulie vreau sa reintru in concediu ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie denis.1983 denis.1983 Buna seara, Am si eu o intrebare referitoare la stimulentul de crestere copil. In momentul de fata eu beneficiez de acest stimulent. Fetita o sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie-noua lege mardiniuc mardiniuc Buna ziua Ma aflu in urmatoarea situatie: am nascut pe 29.06.2014. Am fost in CIC, iar de la 1.09.2015 m-am intors la serviciu si beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)