avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere nu a fost majorata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere nu a fost majorata

Buna ziua,

Va informez ca in 26 iulie 2015 am depus o cerere pentru majorarea pensiei de intretinere de la tatal sau.
In 19 februarie 2016 am primit rezolvarea favorabila a cererii, iar in 19 aprilie 2016 am primit decizia finala. Intrebarea mea este daca Tribunalul trebuie sa trimita instiintare MapN, de la care se primeste pensia de intretinere, sau trebuie ca eu sa iau legatura cu MapN.
Consider ca a trecut prea mult timp si banii nu sunt primiti.

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:37, 18 Iulie 2016
Tribunalul nu trimite decizia la locul de muncă al celui care are obligaţia de intreţinere. Trebuie să-l notificaţi pe tată să se achite de obligaţie, în caz de refuz, apelaţi la un executor judecătoresc; domnul are de tris şi restanţa, care constă în diferenţa dintre noul cuantum al obligaţiei şi vechiul cuantum, calculat de la data introducerii cererii de majorare în instanţă.
Tatal este pensionar.
Trebuie ca sa trimit instiintare la casa de pensii militare(fost cadru militar) pentru a primi majorarea?
Notificarea o trimiteţi tatălui oficial şi în caz de refuz sau lipsă răspuns, mergeţi la executor, care are competenţa de a transmite hotărârea judecătorească Casei de Pensii.
Tatal a primit si el decizia finala de la tribunal si nu s-a opus deciziei, ci dimpotriva. Totusi, nu el trimite banii.
Trimteti-o la casa de pensii, daca aceasta nu trimite si nici tatal, fie apelati la executor , fie faceti plangere pt abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara major Ilo1982 Ilo1982 Am primit o decizie de la judecătorie privind plata pensiei alimentare pt fiica mea majoră. La locul de munca nu a fost trimisă nici o înștiințare de la ... (vezi toată discuția)
Masuri impotriva unui executor jud care confirma executarea,dar de fapt e minciuna claudia_vasilica claudia_vasilica Am apelat pentru executarea silita a tatalui in vederea recuperarii din perioada 2008, prezent ( iulie, august 2008, iulie august 2009, iar 2010 din ultima zi ... (vezi toată discuția)
Probleme plata pensie de intretinere, refuz retinere si virare de catre angajator ContSters36960 ContSters36960 Buna seara, am divortat prin acord, am un copil minor care a ramas in intretinerea mea, custodia este comuna iar instanta a hotarat ca tatal minorului sa ... (vezi toată discuția)