Bună ziua!
Întrebarea mea se refera la indemnizația de creștere copil. Am lucrat intre 01.04.2015 - 09.05.2016 , când mi am depus demisia cu art 55 b. Acum, la 2 luni după demisie, nu lucrez și sunt însărcinată în 1 luna. Făcând un calcul cu încă 8 luni, as împlini aproximativ 24 luni de la data de 01.04.2015. Ma încadrez pentru primirea indemnizației, cu cele 13 luni lucrate în acești 2 ani? . Va mulțumesc!
Daca aveti 13 luni in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit - venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura -, atunci veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Care este data prezumata a nasterii ?
Daca veti naste cel mai tarziu in luna mai 2017 veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) avand in ultimele 24 de luni (iunie 2015 - mai 2017) cele 12 luni necesare (iunie 2015 - mai 2016) pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
Indemnizație
Mikelamaria
Buna ziua..va rog sa imi spuneti daca am încetat activitatea în cadrul muncii pe 24 februarie 2017 si am reînceput pe 19 iunie 2017 la aceiasi firmă ... (vezi toată discuția)