avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Bună ziua!
Întrebarea mea se refera la indemnizația de creștere copil. Am lucrat intre 01.04.2015 - 09.05.2016 , când mi am depus demisia cu art 55 b. Acum, la 2 luni după demisie, nu lucrez și sunt însărcinată în 1 luna. Făcând un calcul cu încă 8 luni, as împlini aproximativ 24 luni de la data de 01.04.2015. Ma încadrez pentru primirea indemnizației, cu cele 13 luni lucrate în acești 2 ani? . Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:37, 17 Iulie 2016
Daca aveti 13 luni in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit - venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura -, atunci veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Care este data prezumata a nasterii ?

Daca veti naste cel mai tarziu in luna mai 2017 veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) avand in ultimele 24 de luni (iunie 2015 - mai 2017) cele 12 luni necesare (iunie 2015 - mai 2016) pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ionynony Ionynony Buna seara,am lucrat cu CM pana pe 29 iulie 2016,iar la sf lunii august am aflat ca sunt insarcinata,pot beneficia de indemnizatie? (vezi toată discuția)
Soția a rămas gravidă după încetarea contractului de muncă razvan_george razvan_george Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema urmatoare : Sotia si-a dat demisia de la locul de munca in data de 29 iunie , anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Indemnizație Mikelamaria Mikelamaria Buna ziua..va rog sa imi spuneti daca am încetat activitatea în cadrul muncii pe 24 februarie 2017 si am reînceput pe 19 iunie 2017 la aceiasi firmă ... (vezi toată discuția)