avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat Autenticitate RAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat Autenticitate RAR

Buna ziua! Daca ma prezint la RAR pentru eliberarea certificatului de autenticitate cu stopurile sparte (ambele sunt sparte pe la lateral, din spate nu se vede ca sunt sparte) o sa fiu respins din cauza asta?
Cel mai recent răspuns: emylut , utilizator 03:36, 18 August 2016
In conditiile in care sunteti constient ca vehiculul prezinta defectiuni,va asumati riscul sa fiti respins sa fiti obligat sa reveniti dupa remediere ceea ce implica achitare suplimentara de revenire la verificare RAR
Am citit pe net ca nu mai este necesar certificatul de autenticitate la transcrieri, este adevarat?
nmele a scris:


nu mai este necesar certificatul de autenticitate la transcrieri,


Despre ce transcrieri vorbiti ?
La schimbarea proprietarului bunului mobil.cumparatorului ii revine obligatia sa solicite verificarea de catre RAR ,care in urma controlului -daca vehiculul corespunde normelor ,va elibera certificat de autenticitate

Aici scrie ca nu mai este nevoie pt. masinile deja inmatriculate in tara.
[ link extern ]
Registrul Auto Roman a eliminat obligativitatea eliberarii certificatului de autenticitate, necesar la inmatricularea vehiculelor, in cazul schimbarii de proprietar in cadrul aceleiasi familii sau la trecerea vehiculului pe numele posesorului la sfarsitul contractului de leasing.
Certificatul de autenticitate nu mai este necesar in cazul comasarii, divizarii, reorganizarii sau fuzionarii a doua sau mai multe persoane juridice si la preluarea unui contract de leasing de catre utilizator.
Cu toate ca obligativitatea eliberarii certificatului de autenticitate a fost eliminata pentru situatiile mentionate, la initiativa Politiei, RAR recomanda, ca noul proprietar sa solicite certificarea autenticitatii vehiculului pentru a se asigura ca acesta nu a suferit interventii neautorizate.
De fiecare data cand un autovehicul inmatriculat in Romania isi schimba proprietarul este necesara deplasarea la R.A.R. pentru certificarea autenticitatii, respectiv a faptului ca nu s-au facut schimbari ale seriei de sasiu ,de motor si alte subansamble fata de cele din Cartea de Identitate.
Prin aceasta operatiune Registrul Auto Roman evalueaza starea elementelor de identificare ale vehiculului si stabileste caracteristicile sale constructive.

Alte discuții în legătură

Transcriere auto papiu papiu Buna ziua. Pt. transcriere auto mai e nevoie de certificat de autenticitate al vehiculului emis de RAR? Unii spun ca da ,altii spun ca ... (vezi toată discuția)
Mai este obligatorie inmatricularea unui autoturism? Florin14 Florin14 Doresc sa adresez o intrebare deoarece nu am gasit nici o lege,ordonanta,hotarare,etc care sa ma lamureasca.Am cumparat o masina inscrisa in Romania care are ... (vezi toată discuția)
Transcrierea dreptului de proprietate auto de la o persoana juridica la o persoana fizica istoichina istoichina Doresc sa transcriu dreptul de proprietate al unui vehicul de pe firma tatalui meu pe numele meu. Imi puteti spune va rog de ce acte am nevoie si ce procedura ... (vezi toată discuția)