avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat Autenticitate RAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat Autenticitate RAR

Buna ziua! Daca ma prezint la RAR pentru eliberarea certificatului de autenticitate cu stopurile sparte (ambele sunt sparte pe la lateral, din spate nu se vede ca sunt sparte) o sa fiu respins din cauza asta?
Cel mai recent răspuns: emylut , utilizator 03:36, 18 August 2016
Si cu toate astea legea la care faceti referire a fost modificata prin Ordonanta de urgenta nr. 41/ 2016 si scrie negru pe alb IV. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 11, alineatul (5) va avea următorul cuprins:

"
(5) Solicitanţii unei operaţiuni de înscriere a dreptului de proprietate în evidenţele autorităţilor competente pentru un vehicul rutier utilizat dobândit din alt stat trebuie să facă dovada certificării autenticităţii vehiculului de către Registrul Auto Român. Certificarea autenticităţii vehiculului atestă faptul că formularul-tip al documentului care confirmă înmatricularea anterioară a vehiculului, eliberat de autorităţile competente din ţara de provenienţă, este autentic."

2. La articolul 11, alineatele (6) şi (8) se abrogă.

Ca sa se inteleaga mai bine voi pune si vechiul alineat (5) in care se specifica destul de clar certificat de autenticitate pentru toate transcrierile, deci prin noua modificare si omisiunea transcrierilor dreptului de proprietate a unui autovehicul inmatriculat deja in Romania se deduce ca nu este obligatoriu certificatul pentru auto deja inmatriculate in Romania :
" Solicitanţii unei operaţiuni de înmatriculare a unui vehicul în evidenţele autorităţilor competente, potrivit legii, trebuie să facă dovada certificării autenticităţii vehiculului de către Registrul Auto Român, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Certificarea autenticităţii vehiculului conţine şi atestarea faptului că acesta nu figurează în baza de date ca fiind furat. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere auto papiu papiu Buna ziua. Pt. transcriere auto mai e nevoie de certificat de autenticitate al vehiculului emis de RAR? Unii spun ca da ,altii spun ca ... (vezi toată discuția)
Mai este obligatorie inmatricularea unui autoturism? Florin14 Florin14 Doresc sa adresez o intrebare deoarece nu am gasit nici o lege,ordonanta,hotarare,etc care sa ma lamureasca.Am cumparat o masina inscrisa in Romania care are ... (vezi toată discuția)
Transcrierea dreptului de proprietate auto de la o persoana juridica la o persoana fizica istoichina istoichina Doresc sa transcriu dreptul de proprietate al unui vehicul de pe firma tatalui meu pe numele meu. Imi puteti spune va rog de ce acte am nevoie si ce procedura ... (vezi toată discuția)