avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare apometre

buna seara
am o intrebare in legatura cu asociatia de propietari
care vrea sa schimbe apometrele
este legal daca s-au intrunit nr de voturi jumatate plus unu in cadrul a2 adunari generale tinand cont ca semnaturile sunt pe 2 tabele?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:46, 18 Iulie 2016
O hotarare trebuie sa intruneasca majoritatea in cadrul unei adunari si nu in mai multe.
Conform dispozitii in vigoare devin hotarari general valabile,acelea care au intrunit majoritatea in cadrul adunarii generale unde au fost supuse discutiei si votului
Nu se cumuleaza,nu se reporteaza voturile de la mai multe adunari generale
Conform dispozitii in vigoare L nr 230/2007
Art. 25
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna;
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza; e) in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv.
(2) Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata.
(3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.
(4) Hotararile adunarilor generale se consemneaza in registrul de procese-verbale al asociatiei de proprietari, se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv si se comunica, in scris, tuturor proprietarilor.

Hotararile aunarii generale se consemneaza in registrul special de procese verbale care la final se semneaza de catre participanti
tinand cont ca semnaturile sunt pe 2 tabele?

Nu se admit semnaturi pe tabele ,in conditiile in care hotararile adunarii generale se consemneaza in registrul special
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
ynocentta, utilizator
sunt cateva aspecte care sunt omise: daca sunt doua adunari generale, ma gandesc ca a doua sedinta poate a fost urmarea primei sedintei si hotararile se iau cu exact numarul participantilor.

In al doilea rand, aici avem o hotarare gen referendum si se adminte ca acel tabel sa circule o perioada mai indelungata. Totusi, schimbarea tuturor apometrelor este o idee inteligenta si ar trebui facute toate eforturile pentru a se aplica.
multumesc pt raspunsuri intradevar a doua sedinta sanintrunit datorita faptului ca la prima nu au fost suficienti membri
sa inteleg din raspunsul dvs dl virgil ca este legal ca acel tabel sa circule pt a se strange samnaturile de jumatate plus unu cu toate ca eu le am pe 2 tabele
jeni0 a scris:
..cu toate ca eu le am pe 2 tabele

Ce aveti dumneavoastra pe 2 tabele?
Pot fi 1-2-7 tabele sau mai multe in functie de numarul proprietarilor, de cati incap pe un tabel, de marimea fontului s.a.m.d.
Important este ca o propunere poate sa ddevina hotarare daca este sustinuta de mai mult de jumatate din numarul proprietarilor sau al participantilor, de la caz la caz. Sunt situatii cand legea prevede ca unele hotarari se iau cu acordul a peste 2/3 si nu peste jumatate.

Cat priveste schimbarea apometrelor eu disting doua situatii:
1. Apometrele defecte, vechi, care nu mai pot obtine prelungirea in functionare prin verificare metrologica, trebuie schimbate de fiecare proprietar in parte atunci cand se constata aceste defectiuni si nu se schimba toate odata (bune si rele) in mod fortat prin hotarea adunarii generale sau hotararea majoritatii luata pe tabel..
2. Apometrele clasice, cu citire vizuala, se pot schimba cu apometre cu citire prin radio, caz in care asociatia face si cheltuieli comune, achizitioneaza soft sau incheie contract cu firma ce instaleaza intregul sistem. In acest caz trebuie schimbate toate apometrele iar hotararea luata in adunarea generala sau pe tabele, trebuie respectata de toti proprietarii.
Dumneavoastra in care situatie sunteti?

Alte discuții în legătură

Montare apometre cu citire prin radio mega2005 mega2005 De anul trecut, pe scara blocului in care locuiesc s-au montat apometre cu citire prin radio. Eu nu am considerat necesara o astfel de schimbare, ramanand cu ... (vezi toată discuția)
Decizie schimbare apometre in bloc oroian2002 oroian2002 Buna ziua, poate decide Comitetul Executiv schimbarea apometrelor in tot blocul ? motivez prezenta intrebare: 1. apometrelor sunt foarte vechi si nu au ... (vezi toată discuția)
Instalare apometre stavros71 stavros71 In adunarea generala a asociatiei de proprietari din cauza consumurilor/costurilor mari inregistrate la apa rece si calda s-a luat decizia de a schimba ... (vezi toată discuția)