avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Montare apometre cu citire prin radio
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Montare apometre cu citire prin radio

De anul trecut, pe scara blocului in care locuiesc s-au montat apometre cu citire prin radio. Eu nu am considerat necesara o astfel de schimbare, ramanand cu apometrele clasice. Lunar, am continuat sa comunic asociatiei indexul apei consumate, rece si calda cum am facut si anterior montarii noilor apometre. Baietii care montau apometrele mi-au spus ca urmeaza sa fiu catalogat ca necontorizat si sa mi se puna din oficiu 5,1 mc apa rece si 3,3 mc apa calda de persoana, adica sa platesc la pausal. Firma care a instalat apometrele si care imi trimitre lunar Nota de consum,mi-a transmis ca in conformitate cu Cap II art. 13 din Ordinul 233/2004 si 343/2010 ei imi calculeaza consumul. Ba mai mult, imi percep si taxa de citire de 1 euro/luna. M-am uitat in Ordinele ANRSC 233/2004 si 343/2010 si situatia mea nu apare nicaieri in ordin. Dupa care criterii tehnice sunt considerat NECONTORIZAT, atata timp cat eu posed o categorie de apometre care nu au fost demonstrate ca fiind defecte? Platesc ceea ce nu consum, la dublu, luna de luna sau chiar mai mult. Nu mai zic ca , de aproape un an nu am apa calda la bucatarie din cauza instalatiei care este defecta. As vrea sa sesizez protectia consumatorului si apoi sa-i dau in judecata dupa ce intru in posesia contractului pe care-l au cu asociatia. Ce ziceti, am sanse sa stopez acest abuz??
Cel mai recent răspuns: mega2005 , utilizator 15:52, 9 Decembrie 2019
ANPC nu se implica in solutionarea problemelor din interiorul persoanelor juridice dupa cum sunt asociatiile de proprietari
Dv beneficiati de apa in baza raportului juridic incheiat intre 2 persoane juridice=furnizorul de utilitati si asociatia de proprietari
daca hotararea de instalare apometre cu citire radio apartine adunarii generale a proprietarilor,conform disp L nr 196/2018 aveti obligatia legala sa respectati hotararea sau daca detineti motive temeinice eventual sa o atacati in instanta
Daca hotararea de instalare apometre citire radio apartine adunarii generale,nu aveti sanse de reusita in eventual demers in instanta
Intre asociatie si firma este incheiat un contract unde in anexa se specifica faptul ca s-a obtinut acordul tuturor proprietarilor, ceea ce este fals. Eu nu mi-am dat acordul pentru instalarea acelor apometre, contractul asociatiei nefiindu-mi opozabil. Firma nu a verificat, in prealabil buna functionare a contoarelor existente fiindca nu era interesata. Ea a prezumat acceptul meu cu toate ca i-am informat verbal pe lucratorii firmei ca nu doresc schimbarea apometrelor clasice. Pentru a fi declarat necontorizat, firma trebuia sa-mi verifice apometrele si sa le declare ca necorespunzatoare din punct de vedere metrologic sa incheie un proces verbal de neconformitate si in situatia in care refuzul meu se mentinea, aveau temei legal sa-mi emita acele note de consum la pausal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de apa anduzexe anduzexe Buna seara, De mai bine de un an in bocul in care locuiesc s-au montat contoare noi de apa cu citire radio. Lunar primesc de la ISTA o Nota de consum ... (vezi toată discuția)
Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)