avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... decizie schimbare apometre in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

decizie schimbare apometre in bloc

Buna ziua,

poate decide Comitetul Executiv schimbarea apometrelor in tot blocul ? motivez prezenta intrebare:

1. apometrelor sunt foarte vechi si nu au fost verificate metrologic niciodata
2. se inregistreaza diferente mari intre factura de apa si consumul declarat de vecini
3. diferentele se impart la toti vecinii si nu este corect pentru aceea ce declara corect

o solutie o vad in schimbarea apometrelor actuale cu unele noi cu citire radio. este adevarat ca implica un cost lunar (citirea radio) in plus pentru fiecare locatar dar astfel avem certitudinea declararii corecte, aparatul de citire sesizeaza imediat o defectiune iar loctarii nu mai pierd timpul cu citirea acestora.

multumesc anticipat,
Marius
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:30, 6 Iulie 2016
fiind o investitie majora, comitetul nu poate decide.
El poate propune adunarii generale iar aceasta hotareste.
Diferente intre factura si total index comunicati individual,vor aparea si in situatia inlocuirii apometrelor actuale
Firmele specializate in citirea consumului inregistrat de apometrele cu citire unde radio,evita sa comunice locatarilor dezavantajele acestor modele
Este o decizie buna. Ideal ar fi sa le schimbati cu unele mai performante clasa C. Ar trebui cumva sa faceti o adunare generala.
oroian2002 a scris:
poate decide Comitetul Executiv schimbarea apometrelor in tot blocul ?

Da, poate decide daca membrii comitetului ce iau aceasta decizie suporta cheltuiala din buzunarele lor. Sau pe cheltuiala tuturor proprietarilor daca asa s-a hotarat in adunarea generala si aceasta cheltuiala a fost prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli.
Pe motivatia dumneavoastra am cateva observatii:
1. Apometrele vechi sau mai putun vechi, trebuiesc verificare metrologic, periodic, la teermenele prevazute in certificatul initial sau anterior de motrologie.
2. Diferentele de apa au multe cauze, inclusiv apometrele.
3. Modul de repartizare a diferentelor de apa trebuie stabilit de comitetul executiv printr-un regulament in care sa se tina cont de toate cauzele. Asa se poate repartiza diferenta in proportii diferite in functie de consum, de numar de persoane, pe cota indiviza...
o solutie o vad in schimbarea apometrelor actuale cu unele noi cu citire radio. este adevarat ca implica un cost lunar (citirea radio) in plus pentru fiecare locatar

Da, este o solutie buna. Aceasta schimbare poate sa nu duca la costuri lunare in plus pentru fiecare locatar cu citirea daca va achizitionati sistemul complet, cu soft iar citirea se face din sediul asociatiei de catre administrator fara costuri lunare.
ceau a scris:

Ideal ar fi sa le schimbati cu unele mai performante clasa C.

Chiar daca se instaleaza apometre clasa precizie marita tip C sau D,acestea nu elimina in totalitate suplimentul de consum utilitati
Pe langa clasa de precizie a apometrului si alte elemente contribuie la optima functionare a acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! de o bună bucată de vreme mă confrunt cu următoarea ... ralukdas ralukdas Bună ziua! De o bună bucată de vreme mă confrunt cu următoarea problema :Deși mi-am montat apometre radio, sunt, în continuare, pus să plătesc ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa nu platesc diferentele de apa? AmeaDica AmeaDica La asociatia de propietari din care fac parte citirea apometrlor din aprtamente nu s-a mai facut de 5 ani.Pe luna se baga diferente de cate 10-17lei pe ... (vezi toată discuția)
Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)