avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna seara! Sunt bugetar si am solicitat institutiei concediu fara plata un an de zile care a si fost aprobat cu data de 01.08.2016. As dori sa stiu daca am lucrat 7 luni, am luat 8 zile din concediu de odihna pt. anul acesta, la cate zile de concediu de odihna mai am dreptul si cand pot sa mi-l iau? Daca stie cineva , cate ceva legat de acest aspect ....m-as bucura! Mentionez ca am o vechime in munca de 21 ani, iar in aceasta institutie de 16 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 12 August 2016
Pentru 7 luni lucrate aveti dreptul la :
25 : 12 X 7 = 15 zile lucratoare de CO.


HG 250/1992
(1) Salariaţii din administratia publică au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă platit, cu o durată de 21 sau 25 zile lucratoare, în raport cu vechimea lor în munca, după cum urmeaza:
Vechimea în munca ------------------ Durata concediului
până la 10 ani ------------------------ 21 zile lucratoare
peste 10 ani -------------------------- 25 zile lucratoare
.........


OG 6/2007
Art. 22.
(1) Funcţionarii publici au dreptul anual la un concediu de odihnă plătit, în raport cu vechimea lor în muncă, după cum urmează:
Vechimea în muncă --- Durata concediului de odihnă
până la 10 ani ------- 21 de zile lucrătoare
peste 10 ani --------- 25 de zile lucrătoare

Asadar, mai aveti de luat 8 zile de CO.
Multumesc mult pentru raspuns!!
M-ati putea ajuta cu un model de ROF cabinet medical medic specialist? Am tot cautat, dar nu am gasit si nici nu stiu cum trebuie conceput.
1. Daca sunteti medic din cate am dedus dupa nume utilizator (dr)si lucrati in sistemul sanitar de stat, fara a fi insa functionar public,va sunt aplicabile prevederile Contractului Colectiv de Munca pt.sectorul sanatate,nr1726/2013,pe anii 2014-2015,in ceea ce priveste durata co.

Astfel,la art 124,al(3)lit f , se precizeaza ca pt o vechime de peste 20 de ani se beneficiaza de 30zile lucratoare de co
In plus,la fiecare 5 ani lucrati in unitate primiti cate 1 zi suplimentara de co,deci la 16 ani ar trebui sa beneficiati de inca3 zile co.(in fc de locul de munca durata este suplimentata cu pana la 9 zile)
Presupunand ca durata integrala a co pt un an este de 33 zile lucratoare,pt 7 luni lucrate veti beneficia de 33/12x7= 19zile . Ati efectuat 8 zile,mai aveti de efectuat inca 11 zile co.

2. In ceea ce priveste un model de ROF pt un cabinet medical medic specialist,v-ati putea inspira din ROF ul unui spital, capitolul referitor la Ambulatoriul de Specialitate,pt ca se cunoaste ca in structura amb .sp. se regasesc cabinetele de diverse specialitati.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
DrBalanMihai a scris:

....
M-ati putea ajuta cu un model de ROF cabinet medical medic specialist? Am tot cautat, dar nu am gasit si nici nu stiu cum trebuie conceput.


Trimite-mi printr-un mesaj privat o adresa mail unde sa va pot trimite astfel de model.
DrBalanMihai a scris:


M-ati putea ajuta cu un model de ROF cabinet medical medic specialist? Am tot cautat, dar nu am gasit si nici nu stiu cum trebuie conceput.


1.Ce forma de organizare are cabinetul medical?(individual,grupat,asociat)
2. Ce specialitate?

ps. Modelul de ROF pt medicina de familie nu este aplicabil si pt celelalte specialitati,de aceea este indicat sa nu copiati cu copy/paste un model cadru ci sa va alcatuiti propriul regulament in functie de specificul activitatii desfasurate!


@freeelis :
ps. (mesajul de la ora 7:46 nu mi-a aparut decat cu intarziere,nu am putut sa-l vizualizez, pt ca am avut o problema cu conexiunea la net ,asa incat , nu ma acuzati ca am postat consecutiv,va rog sa-l stergeti ,dar totusi as dori sa cunosc motivul pt care mi-ati editat raspunsul fara sa faceti insa nicio modificare !)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator

Alte discuții în legătură

Nr zile de co dupa 10 ani veronik veronik Anul asta (2011) in martie voi avea 10 ani in campul muncii. va rog sa-mi spuneti de cate zile de CO voi beneficia in acest an, 2011. multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu de odihna jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica(primarie ), cu contract de munca pe perioada nelimitata, din anul 2003, din care am avut 2 ani concediu postnatal ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)