Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica(primarie ), cu contract de munca pe perioada nelimitata, din anul 2003, din care am avut 2 ani concediu postnatal pt. ingrijire nou nascut. La cate zile de concediu am dreptul pe an, si daca cei 2 ani de concediu postnatal se iau in calcul la vechimea in munca-inclusiv la stabilirea numarului de zile de concediu de odihna? Va multumesc.
Perioada CCC constituie vechime in munca si se ia in considerare la stabilirea numarului de zile de CO.
Salariații din administratia publică au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă platit, cu o durată de 21 sau 25 zile lucratoare, în raport cu vechimea lor în munca, după cum urmeaza:
Vechimea în munca ------- Durata concediului
până la 10 ani -------------- 21 zile lucratoare
Va multumesc. De cand am implinit vechimea necesara pt a-mi fi acordate cele 25 de zile de CO(din anul 2013) nu am beneficiat niciodata de ele, spunandu-mi de la compartimentul de RU ca am dreptul la doar 21 de zile, inclusiv in 2018, cand sunt in CO si mi s-a comunicat ca am 21 de zile. Ce pot face in aceasta situatie si cum pot sa recuperez acest drept al meu, prevazut de CM?