avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovada plata taxa timbru judiciar prin Posta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovada plata taxa timbru judiciar prin Posta?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca dovada platii taxei de timbru judiciar se poate face si prin posta, nu numai prezentata personal.

Mentionez ca am contestat un Proces Verbal auto la Judecatoria Slatina, eu avand domiciliul in Craiova. Am primit prin posta o instiintare de la Judecatorie cum ca in termen de 10 zile trebuie sa achit taxa de 20 lei.

Daca se poate trimite prin posta, imi puteti spune ce/daca mai sunt necesare si alte acte in plic (ex. Chitanta de plata trebuie original sau copie, 1 sau mai multe exemplare, etc)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:33, 18 Iulie 2016
Originalul se trimite.
Faceți și o cerere precizatorie cu taxa.

Sa trimiteți prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire și valoare declarata.
Expeditati originalul prin posta scrisoare cu valoare declarata si confirmare de primire, mai luati relatii si de la posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru bog2k3 bog2k3 Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am depus la judecatoria Buftea o contestatie impotriva unui proces verbal rutier. Am primit acasa in plic (eu sunt din ... (vezi toată discuția)
Legalizare copie dupa o hotarare judecatoreasca garbiny garbiny Buna ziua, Am de legalizat 2 copii dupa o hotarare judecatoreasca emisa la o Judecatorie din alt judet decat judetul meu de domiciliu. 1)Pot trimite prin ... (vezi toată discuția)
Proceduri judiciare Ariel_tm Ariel_tm Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma ghidati in cazul unor proceduri judiciare, dat fiind faptul ca este prima oara cind intimpin aceasta problema. In ... (vezi toată discuția)