avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare copie dupa o hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare copie dupa o hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
Am de legalizat 2 copii dupa o hotarare judecatoreasca emisa la o Judecatorie din alt judet decat judetul meu de domiciliu.
1)Pot trimite prin Posta la acea Judecatorie doua copii din hotararea judecatoreasca,inserand un alt plic timbrat in interior spre a-mi fi trimise inapoi ,legalizate?
2)Ce taxe trebuie sa achit (taxa judiciara de timbru,cu chitanta si timbru judiciar) pentru fiecare copie?
3)Taxa judiciara de timbru se achita de la Primaria sau de la Posta din localitatea mea de resedinta?
4) Pe chitanta de plata a taxei judiciare trebuie sa se scrie ”pentru Judecatoria….”?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: garbiny , utilizator 11:52, 9 Februarie 2014
1.Puteti sa expediati cu confirmare de primire cele doua exemplare, insa pentru restituirea lor, este recomandabil sa va informati in prealabil la judecatoria respectiva, pentru ca in principiu hotararile se ridica personal sau de catre mandatarul partii.
2.Taxa de timbru de 5.00 lei pentru fiecare exemplar,
3.Art 40 Oug.80/2013
(1) Taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar, prin virament sau in sistem on-line, intr-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitatii administrativ teritoriale in care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, in care persoana juridica are sediul social. Costurile operatiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxa judiciara de timbru sunt in sarcina debitorului taxei.
........................
4.Nu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Scuzati-ma,nu-mi este clar pct.3) platesc la Primaria mea de domiciliu si cum transfer sau cum stiu cei de la Primarie mea ca banii trebuie sa fie transferati in localitatea Judecatoriei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta civila SorinIulian SorinIulian Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de legalizarea unei sentinte. Am facut o plangere impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta contestatie titlu executoriu anaf adela05 adela05 Buna ziua, La ce instant trebuie sa depun contestatie impotriva unui titlu executoriu emis de ANAF Sector 2? De asemenea, daca trimit contestatia prin ... (vezi toată discuția)
Plata taxa timbru judiciar daniela iosifescu daniela iosifescu Buna ziua! Inteleg din raspunsul anterior ca in situatia in care am domiciliul in Sinaia, dosaqrul la Judecatoria Pucioasa si bunul care face obiectul ... (vezi toată discuția)