avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instanta competenta Contestatie Titlu Executoriu ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Instanta competenta Contestatie Titlu Executoriu ANAF

Buna ziua,
La ce instant trebuie sa depun contestatie impotriva unui titlu executoriu emis de ANAF Sector 2?
De asemenea, daca trimit contestatia prin curier, cu o confirmare de primire, cum procedez cu plata taxei de timbru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:29, 24 Februarie 2015
Art. 650
(1) Instanta de executare este judecatoria in a carei circumscriptie se afla, la data sesizarii organului de executare, domiciliul sau, dupa caz, sediul debitorului, in afara cazurilor in care legea dispune altfel. Daca domiciliul sau, dupa caz, sediul debitorului nu este in tara, este competenta judecatoria in a carei circumscriptie se afla, la data sesizarii organului de executare, domiciliul sau, dupa caz, sediul creditorului, iar daca acesta nu se afla in tara, judecatoria in a carei circumscriptie se afla sediul biroului executorului judecatoresc investit de creditor ."

Ori platiti taxa de timbru acum si trimiteti si chitanta, ori asteptati sa va pune in vedere instanta cu cat sa timbrati.
Art. 40. - (1) Taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar, prin virament sau in sistem on-line, intr-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitatii administrativ teritoriale in care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, in care persoana juridica are sediul social. Costurile operatiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxa judiciara de timbru sunt in sarcina debitorului taxei.
(2) Daca persoana care datoreaza taxa judiciara de timbru nu are nici domiciliul, nici resedinta ori, dupa caz, sediul in Romania, taxa judiciara de timbru se plateste in contul bugetului local al unitatii administrativ teritoriale in care se afla sediul instantei la care se introduce actiunea sau cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde platesc taxa de timbru? latumarian latumarian am facut contestatie la o amenda de circulatie.Nu am oprit la calea ferata si din ;tufis ;a iesit un politist si ma amendat,fara a-mi arata filmarea ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar daniela iosifescu daniela iosifescu Buna ziua! Am domiciliul in Sinaia, o casa cu o curte in comuna Bezdead- care face obiectul unui proces de granituire si dosarul acestui proces la Judecatoria ... (vezi toată discuția)
Unde se depune o contestatie pentru executare silita. keylin keylin Va rog sa imi spuneti, unde se depune o contestare a executarii silite.La judecatoria din orasul unde locuiesc in prezent eu sau la judecatoria care a ... (vezi toată discuția)