avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Monitorul Oficial - publicare pierdere act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Monitorul Oficial - publicare pierdere act

Un prieten si-a pierdut pasaportul in Spania, spuneti-mi va rog cum se publica la monitorul oficial pierderea si care este dovada publicarii ce trebuie prezentata la Directia de Pasapoarte

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florina PITEI , Avocat 13:12, 7 Noiembrie 2005
În Partea a III-a a MONITORULUI OFICIAL se publică, în temeiul unor dispoziţii legale, acte juridice, înscrisuri, comunicări, anunţuri şi altele asemenea (art. 7 din Legea nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României).

I. Pierderi de acte - ... paşapoarte simple – Ordonanţa Guvernului nr. 65/1997 (publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 226/30.08.1997) – art. 26 pct. 3;

Pentru publicarea anunţului de pierdere, cererea de publicare trebuie să cuprindă: numele, prenumele, domiciliul stabil al titularului, datele actului: serie, nr., data eliberării, organul emitent – cu denumirea completă la momentul eliberării şi sediul acestuia, numele pe care a fost eliberat actul. Dacă cererea se face de către altă persoană decât titularul actului, trebuie să se precizeze calitatea persoanei şi motivul pentru care s-a procedat astfel.
Anunţul trebuie însoţit de documentul de plată (mandat poştal în original sau copie, copia ordinului de plată, foaie de vărsământ). Plata se face în contul Regiei Autonome „Monitorul Oficial“: IBAN: RO75RNCB5101000000120001 Banca Comercială Română - S.A. - Sucursala “Unirea” Bucureşti.

Particularităţi, în funcţie de tipul actului pierdut:
- paşapoarte – nr. paşaport, data eliberării, organul emitent, numele pe care s-a eliberat actul;

Aceste informatii sunt preluate de la adresa: "[ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monitorul oficial - cum se expediaza anunturile? georgeban georgeban -cine stie unde trebuie sa mergem ptr a trimite actele la monitorul oficial? va rog? (vezi toată discuția)
Pierdut diploma licenta livia6 livia6 Daca am pierdut diploma de licenta trebuie sa anunt la sediul facultatii pierderea acesteia sau pot merge direct la sediul Monitorului oficial pentru ... (vezi toată discuția)
Pierdut diploma de bac Suhastru Suhastru Buna ziua! As avea nevoie de o informatie, in cazul in care vreau sa depun un anunt pentru pierderea diplomei de BAC, trebuie sa ma aderesez la Monitorul ... (vezi toată discuția)