avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este diferenta intre cele doua enunturi?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este diferenta intre cele doua enunturi?

Buna ziua,
Va rog, spuneti-mi ce implca un cuvant in contextul urmator, din punct de vedere juridic.Este legal cel de-al doilea enunt?
Va multumesc,
Cornelusha

HG 1588 / 2007
Normele metodologice de aplicare a legii 230 / 2007
ART. 17

lit.r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale.

Si un fragment din statutul A.P.al imobilului unde am cumparat un apartament:

Proprietarii/chiriasii, au dreptul sa solicite, in baza unei cereri catre presedintele asociatiei de proprietari, diminuarea temporara a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei (reducerea cheltuielilor de întretinere, dar nu si a cheltuielilor comune), daca lipsa din apartament este de cel putin 15 zile <<calendaristice>> pe luna.
Este legal faptul ca acest<<calendaristice>> nu se regaseste in H.G.1588/2007, dar C.Ex.se foloseste de el sa ma treaca la intretinere pentru toata luna? Mentionez ca am domiciliul in alta parte, si cam 6-7 nopti mai raman pe la apartament
Multumesc,
Cornelusha
Termenul "calendaristic" nici nu trebuia folosit deoarece viata de zi de zi se desfasoara pe zile calendaristice si nu pe zile lucratoare.

Zilele "lucratoare" se folosesc doar in contextul activitatii desfasurate la locul de munca.
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine hotaraste cate persoane se trec la intretinere intr-un apartament? mariamadalina mariamadalina As dori sa stiu si eu daca exista un temei legal in baza caruia se stabileste cate persoane trebuie sa fie trecute la intretinere intr-un anumit ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unei persoane in vizita la intretinere geobat68 geobat68 Eu locuiesc impreuna cu mama intr-un apartament din bucuresti unde platesc intretzinerea integral.Prietena mea locuieste in alt apartament din alt bloc iar eu ... (vezi toată discuția)
Persoane la plata intretineri Elenaciuciudau Elenaciuciudau Cate zile trebuie sa lipseasca o persoana din apartament ptr.a fi scazuta de la plata intretineri? (vezi toată discuția)