avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine hotaraste cate persoane se trec la intretinere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine hotaraste cate persoane se trec la intretinere intr-un apartament?

As dori sa stiu si eu daca exista un temei legal in baza caruia se stabileste cate persoane trebuie sa fie trecute la intretinere intr-un anumit apartament.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 23:22, 28 Februarie 2010
sa va raspund direct la intrebare...bunul simt, el stabileste cate persoane se trec la intretinere, cate locuiesc peste 15 zile/luna in apartament...
Legea 230/2007 spune urmatoarele:
Art.17(1) lit.r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;
Dv. decideti si....comunicati administratiei. Persoanele care locuiesc in apartament sunt trecute in cartea de imobil.

Dispozitiile in vigoare care guverneeaza asociatiile de proprietari,prevad obligatia comunicarii tuturor persoanleor care domiciliaza mai mult de 15 zile intr-un apartament
Ca sa preintampinati dispute neprincipiale se impune sa informati asociatia din proprie initiativa
1.faceti cerere cu nr.de inregistare la asociatie specificand nr.persoane care sunteti.
2.termenul limita/in cate zile l-au enuntat ceilalti useri.
3.nu exista cerere tip, o faceti de mana.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
cavallis, utilizator
in cazul in care nu locuieste nimeni, veti plati pentru caldura- parti comune, salarii, gospodaresti, reparatii ( daca sunt)

Alte discuții în legătură

Legea 230-asociatie de proprietari czerankati czerankati Ce acte/date trebuie sa prezinte un proprietar la administratorul asociatiei , pentru a fi luat in evidenta ? In cazul in care proprietarul da locuinta in ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre cele doua enunturi? cornelusha cornelusha Buna ziua, Va rog, spuneti-mi ce implca un cuvant in contextul urmator, din punct de vedere juridic.Este legal cel de-al doilea enunt? Va ... (vezi toată discuția)
Consum apa la bloc tatianahalit tatianahalit La blocul meu lunar se adauga fiecarui locatar in afara de consumul propriu lunar de apa declarat si o diferenta consum.Aceasta diferenta reiese intre total ... (vezi toată discuția)