avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 230-asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 230-asociatie de proprietari

Ce acte/date trebuie sa prezinte un proprietar la administratorul asociatiei , pentru a fi luat in evidenta ? In cazul in care proprietarul da locuinta in chirie , chiriasul trebuie sa-si faca flotant si sa declare nr.persoanelor la administratorul asociatiei , si in cat timp de la mutarea in imobil?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:41, 28 August 2016
Copie de pe actul de proprietate si o cerere de intrare in asociatia de proprietari.

Chiriasul trebuie sa obtina viza de rezidenta si sa declare la administrator cate persoane locuiesc in apartament, prezentand CI pentru a fi inscris in cartea de imobil.
Corect!
Proprietarul trebuie sa depuna la asociatie copia actului de proprietate, asa cum prevede legea 230/2007.
Proprietarul sau chiriasul, dupa caz, trebuie sa prezinte la asociatie actele celor ce locuiesc in apartament, indiferent de varsta, statut..., pentru a fi inregistrati in cartea de imobil. Obligatia este pentru cei ce locuiesc minim 15 zile. Declararea persoanelor trebuie facuta in luna in care persoanele incep sa locuiasca in apartament, pentru a fi inregistrate in cartea de imobil si pentru a fi luate in calcul la cheltuielile de intretinere daca din prima luna locuiesc mai mult de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in cartea de imobil miaunik1968 miaunik1968 Buna seara! Am si eu o nelamurire cu privire la inscrierea in cartea de imobil. In cazul in care nu am viza de flotant si locuiesc de multi ani intr-un ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - cheltuieli de intretinere reptila reptila Daca intr-un apartament locuiesc mai multe persoane si nu sunt inregistrate la asociatia de proprietari a noastra, ei fiind inregistrati la o alta asociatie si ... (vezi toată discuția)