avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inscrierea in cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inscrierea in cartea de imobil

Buna seara! Am si eu o nelamurire cu privire la inscrierea in cartea de imobil. In cazul in care nu am viza de flotant si locuiesc de multi ani intr-un apartament, ma pot inscrie in cartea de imobil a blocului? Trebuie neaparat prezenta proprietarului sau pot eu depune actul de proprietate cat si copia dupa C.I.?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:45, 3 Martie 2013
Pentru a fi inscris in cartea de imobil trebuie doar sa va prezentati la responsabilul cu cartea de imobil si, prezentand CI, sa cereti sa fiti inscris in aceasta.
Nu trebuie sa prezentati niciun alt act. Va puteti prezenta fara proprietar.Nu e nevoie sa aveti viza de flotant.

Cartea de imobil este un document care arata persoanele care locuiesc, fie si temporar in condominiu.

Practic este o "declaratie" ca locuiti acolo.
Multumesc din suflet pentru raspuns. Am specificat si actul de proprietate intrucat astazi am gasit un anunt pe scara blocului in care se cere si copie dupa acesta, dupa CI si o declaratie semnata de proprietar in care se specifica numarul de persoane ce locuiesc in apartament. Deci pot sa obtin aceasta declaratie de la proprietar si actul de proprietate si sa le depun eu fara prezenta acestuia numai cu CI-ul meu?:)
miaunik1968 a scris:
Trebuie neaparat prezenta proprietarului sau pot eu depune actul de proprietate cat si copia dupa C.I.?

Pai in mod normal actul de proprietate este in posesia proprieatrului. Proprieatrul este obligat prin lege sa depuna o copie a acestuia la asociatia de proprietari dupa dobandirea apartamentului.
Daca proprietarul nu a depus copia actului de proprietate si-l detineti dumneavoastra, care locuiti in acel apartament, puteti sa faceti o copie si sa o predati la asociatie. Dar acesata nu are legatura cu inscrierea dumneavoastra in cartea de imobil, dumneavoastra nefiind proprieatar, nu sunteti trecut in actul de proprietate.
Daca locuiti acolo de multi ani, cum spuneti, inseamna ca cei din conducerea asociatiei va cunsc, va stiu si puteti sa va prezentati fara proprietar cu o copie a actului de proprietate si cu actul dv de identitate pentru a fi trecut in cartea de imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Legea 230-asociatie de proprietari czerankati czerankati Ce acte/date trebuie sa prezinte un proprietar la administratorul asociatiei , pentru a fi luat in evidenta ? In cazul in care proprietarul da locuinta in ... (vezi toată discuția)
Lnscriere in cartea de imobil cyan cyan Pentru inscrierea in cartea de imobil este suficient sa depui doar prima si ultima pagina din contractul de vanzare/cumparare (unde apar numele si semnaturile ... (vezi toată discuția)