avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIA DE PROPRIETARI - cheltuieli de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIA DE PROPRIETARI - cheltuieli de intretinere

Daca intr-un apartament locuiesc mai multe persoane si nu sunt inregistrate la asociatia de proprietari a noastra, ei fiind inregistrati la o alta asociatie si stau la noi in bloc. unde trebuie sa fie trecuti la cheltuielile de intretinere? am studial legea asociatiei de proprietari dar nu am gasit ceva concret.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 08:36, 24 Februarie 2016
Buna ziua,
Trebuie inregistrati acolo unde locuiesc efectiv. (e problema lor sa faca cerere si sa-i scoata de acolo de unde sunt inregistrati si nu locuiesc).
Daca locuiesc in blocul dv. sunt obligati sa aduca la cunostiinta administratie acest lucru (nr. de persoane care locuiesc in proprietate) + sa fie inregistrati in cartea de imobil.

OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani. Ordonanta de urgenta nr. 97/2005, Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 719 din 12 octombrie 2011
Art. 39
(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.
daca o persoane locuieste alternativ la doua adrese, trebuie sa declare una dintre ele ca fiind in zona de 15 zile, deci trebuie sa plateasca intretinerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasii pr_ioana22 pr_ioana22 ce acte sunt necesare depuneri la asociatia de proprietari in cazul inchirieri unei locuinte (vezi toată discuția)
Atomi - b rasov intr-o asociatie de proprietari de apartamente, ... Atomi Atomi Atomi - B rasov Intr-o Asociatie de proprietari de apartamente, Cartea de Imobil - cu proprietarii de apartamente si miscarile de proprietari, cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara a imobilului cristiana123 cristiana123 Buna ziua, Locuiesc de cateva luni cu chirie intr-o garsoniera la bloc, cu contract de inchiriere valabil 1 an si sunt la zi cu plata intretinerii, chiriei ... (vezi toată discuția)