avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despre concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despre concediu

M-am angajat acum 5 luni de la o firma la cealalta. Intrebarea e daca am dreptul la concediu de odihna, pentru actualul angajator spune ca nu am, fiindca nu am lucrat un an de zile la firma lui ...!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 18 Iulie 2016
Legislatia nu prevede nicaieri dupa cat timp de la angajare se poate lua CO.

Se dispune doar ca , perioada de CO trebuie sa fie proportionala cu perioada din an lucrata.
Asadar, CO se poate lua oricand dupa angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna dochiarazvanpetre dochiarazvanpetre Dupa 4 luni de munca am dreptul la concediul de odihna, cum se calculeaza zilele si pot cere acest concediu? (vezi toată discuția)
Minor angajat cu contract de munca pe perioada determinata marilow marilow ma intereseaza daca un minor angajat cu contract de munca pe perioada determinata (2 luni,in vacanta)are dreptul la zile de concediu platite pe aceste doua ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)