avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare instalatie de gaze la un bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare instalatie de gaze la un bloc

Buna ziua!
In luna martie in blocul in care locuiesc, a avut loc o scurgere de gaze de la conducta principala de alimentare a blocului.
Vecinii au anuntat incidentul la DISTRIGAZ care deplasandu-se la bloc au constata avaria si au inchis gazele.
Reparatiile la conducta de alimentare cu gaze a blocului s-a facut de catre o firma agreata ANRE.
Dupa efectuarea reparartiei, nu s-a dat reluat furnizarea gazului decat dupa ce s-a verificat fiecare apartament, montandu-se electovane si detectoate de gaz (acolo unde era cazul).
Fiecare apartament a platit cate 100 lei de verificare + costul electrovalevei. Firma agreata ANRE ne-a explicat ca verificarea este obligatorie precum si costul verificarii instalatiei de gaza pentru care am primit si chitanta.
Au fost 3 proiprietari care au sustinut ca aceasta verificare nu este legala, mai ales ca abia si-au montat centrala si deci se intelege ca proprietarii aveau verificata instalatia de gaze efectuata.
Intrebare: Firma agreata ANRE a procedat corect privind verificare instalatie de gaze si plata celor 100 lei? Daca da, va rog precizati legislatia care reglementeaza aceasta situatie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giotto_2016 , utilizator 12:02, 21 Iulie 2016
Toate apartamentele au centrale termice, deci contoare separate.
Avem doar 3 apartamente ramase la teava comuna de gaz.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația de proprietari ne-a notificat că ne întrerupe gazul dacă nu ne branșăm la noua instalație, cu motivul că la cea veche nu se mai face revizia tehnică. este real acest motiv? aida200 aida200 Am fost notificați de asociația de proprietari că ne vor tăia gazele la apartamentele care nu ne vom branșa la noua instalație.In asociație au ... (vezi toată discuția)
Verificare teava gaz toderita toderita Buna ziua, blocul in care locuiesc 68 de apartamente au centrala iar 19 nu au.Cei de la distrigaz au anuntat ca vin sa faca revizia pentru cele 19 apartamente ... (vezi toată discuția)
Verificare periodica gaze Milocek Milocek va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca nu chem ptr verif din 2 in 2 ani a gazelor. Adica ce sanctiuni sunt? Am facut revizia de 10 ani acum 2 ani si am ... (vezi toată discuția)