am comasat doua compartimente. in urma comasarii a rezultat un excedent de personal caruia i-a fost luat consimtamantul in vederea schimbarii locului de munca. sefii vor sa-i duca in alte locuri de munca fata de cele pentru care au optat. ameninta ca-i dau afara si intreaba unde scrie ca trebuie luat obligatoriu consimtamantul pentru schimbarea locului de munca?
Art. 41 C.mun. (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului; b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
multumesc. in urma raspunsului pe care mi l-ati dat si pe care l-am prezentat se cer solutii "legale"privind posibilitatea schimbarii locului de munca in urma reorganizarii . chiar asa e exprimarea nu inteleg ce inseamna asta. ma puteti ajuta?
exista o prevedere conform careia salariatii pt fi redistributi pe posturi vacante in conformitate cu interesele unitatii si cu cele proprii, insa ideea e, ca salariatii si-au exprimat consimtamantul pentru anumite posturi vacante iar conducerea vrea sa-i redistribuie pe alte posturi vacante iar de solutii legale privind posibilitate schimbarii locului de munca in urma reorganizarii eu n-am mai auzit. cum sa dai o solutie legala la o posibilitate?
In speta, pasii ar fi urmatorii :
- se decide concedierea
- se intiinteaza salariatii de aceasta situatie si li se propun acele posturi de catre angajator
- in caz de refuz, se emit instiintarile de preaviz
- dupa expirarea preavizului , se emit deciziile de concediere.