avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificarea contractului individual de munca

am comasat doua compartimente. in urma comasarii a rezultat un excedent de personal caruia i-a fost luat consimtamantul in vederea schimbarii locului de munca. sefii vor sa-i duca in alte locuri de munca fata de cele pentru care au optat. ameninta ca-i dau afara si intreaba unde scrie ca trebuie luat obligatoriu consimtamantul pentru schimbarea locului de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 20 Iulie 2016
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
multumesc. in urma raspunsului pe care mi l-ati dat si pe care l-am prezentat se cer solutii "legale"privind posibilitatea schimbarii locului de munca in urma reorganizarii . chiar asa e exprimarea nu inteleg ce inseamna asta. ma puteti ajuta?
Aveti ccm ? Daca da, exista vreo prevedere in acest sens?
exista o prevedere conform careia salariatii pt fi redistributi pe posturi vacante in conformitate cu interesele unitatii si cu cele proprii, insa ideea e, ca salariatii si-au exprimat consimtamantul pentru anumite posturi vacante iar conducerea vrea sa-i redistribuie pe alte posturi vacante iar de solutii legale privind posibilitate schimbarii locului de munca in urma reorganizarii eu n-am mai auzit. cum sa dai o solutie legala la o posibilitate?
Nu aveti cum sa dati o astfel de solutie.

In speta, pasii ar fi urmatorii :
- se decide concedierea
- se intiinteaza salariatii de aceasta situatie si li se propun acele posturi de catre angajator
- in caz de refuz, se emit instiintarile de preaviz
- dupa expirarea preavizului , se emit deciziile de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de concediere corecta -art.65 Roxy30 Roxy30 Buna ziua.Sunt la inceput de drum si ma confrunt cu urmatoarea problema: -as dori sa trimit in somaj cateva persoane si vreau sa fac toate documentele ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim din motive medicale gabrielion gabrielion Pe 22 aug.2013 fac 3 luni de CM.Cu decizie medicala nu mai pot continua activitatea de curier care presupune efort fizic intens.Sefa de la HR mi-a spus ca o ... (vezi toată discuția)
Comunicare sau decizie? ContSters172999 ContSters172999 Dupa aceasta comunicare, urmeaza o decizie , sau aceasta insasi este o decizie? nr.19 /15.06.2010 Catre Dl/D-na............... Prin prezenta va facem ... (vezi toată discuția)