avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua!din februarie 2013 pana in iunie 2013 am beneficiat de somaj,apoi m-am angajat.acum e posibil sa se inchida punctul de lucru si sa ne trimita in somaj.mai pot beneficia de indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:25, 19 Iulie 2016
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Daca va inceteaza CIM in luna iulie (cu art.65 din Codul muncii = desfiintarea postului) puteti beneficia de indemnziatie de somaj deoarece in ultimele 12 luni (iule 2014 - iulie 2016) aveti stagiu de cotizare la somaj in calitate de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj v_myky v_myky Buna ziua. Pana la 1 noiembrie 2016 am stat in CCC, data la care angajatorii m-au chemat la munca. Copilul meu implineste varsta de 2 ani pe data de 19 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ajutor de somaj? cabincrew cabincrew Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul unui CIM pe perioada determinata, in cazul concedierii pe motiv de restructurare, as putea beneficia de ajutor de ... (vezi toată discuția)