avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dreptul de a vinde poate sa fie limitat de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dreptul de a vinde poate sa fie limitat de producator???Exista astfel de lege?

Am website pt vanzare cosmetice si Intreprindere individuala.Recent am fost intr-un magazin care este un punct de desfacere a unui producator.Am spus la directorul magazinului ca ce cumpar de aici vreau sa vand pe website-ul meu.A spus ca nu am dreptul,ca ei doar in puncte de desfacere vind,in magazinele lor.Am intrebat ca daca eu cumpar la pret intreg la fel ca un consumator neatorizat, nici atunci nu am voie?Poate sa interzica vanzarea ?:">
Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 16:32, 14 Septembrie 2009
Cel care va vinde dvs nu va poate interzice sa revindeti respectivele produse. De altfel acest tip de practica comerciala ar putea fi considerata o incalcare a normelor privitoare la libera concurenta si ar putea fi sanctionata de Consiliul Concurentei foarte drastic.
Atata vreme cat revindeti bunul cumparat de la respectivul producator nu va poate interzice acest lucru.
asa ma bucura raspunsul ca "m-am indragostit " de amandoi.
Consultati L650/2002, care aplica Ordonanta 99/2000, modificata cu L211 /2008 - va este interzis sa vindeti produse cumparate din magazine cu desfacere cu amanuntul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta vs bon fiscal ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca mai nou o societate este obligata sa emita bon fiscal catre o alta societate....? Eu nu stiu de asa ceva, poate stie ... (vezi toată discuția)
Cine face legea si pentru cine belfast belfast Lucrez intr-o firma de cadastru. In timpul liber, deci dupa ce plec acasa ma ocup cu produse cosmetice AVON. Sunt un mic distribuitor care cumpar produse atat ... (vezi toată discuția)
Prestări servicii cosmetice si vanzare produse cosmetice online DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Doresc sa înființez o entitate juridică cu următoarele activitati: - prestări servicii cosmetice Si tatuaje - magazin online produse ... (vezi toată discuția)