avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parte vatamata , accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parte vatamata , accident rutier

in urma cu 13 de zile am fost implicat intr-un accident ce a avut ca urmare vatamarea corporala a unei persoane.nu foarte grava dar...a fost pe o trecere de pietoni nesemaforizata.Un alt conducator auto aflat in fata mea a pus frana brusc.eu ca sa il evit ca sa nu produc accident am tras de volan si lam ferit.in acel moment pe trecerea de pietoni mi-a iesit respectiva persoana in fatza.alergand pe trecere , am mai tras odata de volan incercand sa o evit.am lovito cu oglinda laterala.Am coborat,era foarte speriata.a fost dusa la spital,la urgente in jurul orei 13.cat am ramas la locul faptei pt asteptarea organelor de politie , mi-au testat alcolemia ( 0 ), au facut masuratori ... etc.am fost la politie unde am dat declaratia.Totul bine si frumos.In urmatoarea zi , la prima ora am plecat la spital dupa acea persoana.cand am ajuns mi sa spus ca a venit in cursul zilei anterioare,a semnat ca pleaca pe propria raspundere si a plecat.mi-au dat adresa ei din buletin dar din nefericire era din piatra neamt.neavand facuta mutatia in bucuresti.la diagnostic avea trecut fractura de clavicula , o contuzie la cap , acea contuzie fiind un cucui de la cazatura,si o contuzie la picior,mai mult ca sigur o zgarietura.am incercat si la firma unde dansa lucra.acolo am lasat numarul de telefon si cu insistente intr-un final ma sunat.altel nu am avut cum sa iau legatura cu dansa.astazi ma sunat spunandu-mi ca se simte mai bine dar problema fiind ca iam cam facut o gaura financiara.am discutat cu dansa si mia spus ca intradevar are fractura de clavicula , contuzia la picior care este in curs de refacere si contuzia la cap care nu se ia in calcul fiind doar cucuiul.A spus ca este nevoita sa stea 30 de zile acasa cu spatele drept.a spus ca nu vrea raul nimanui dar singura pretentie care o are este sa ii achit cheltuielile pentru zilele de ingrijire medicala + ce a pierdut de la servici.a spus ca a cheltuit cam 400 de ron pana acum cu ingrijirile medicale si de la servici cam 3000 de ron si in total vrea 4000 de ron.(am citit in procesul verbal ca este directoare la o banca).problema mea este ca nu am posibilitatea.abia am terminat liceul , mam oprit aici pt ca nu am posibilitatea pt o facultate,nu am loc de munca sau vreun venit...cert este ca nu am posibilitatea.acum intrebarea mea este ce pot sa fac mai departe avand in vedere ca nu este chiar atat de grav , si sunt constient ca acum ma santajeaza.din ce am citit pe net fractura de clavicula nu este chiar atat de grava,majoritatea vindecandu-se fara nici o interventie,la un adult va purta fasa pentru cateva zile pana la o saptamana.care este probabilitatea sa se duca la alt medic si sa vina cu cine stie ce medicolegal ,care este probabilitatea sa ma dea in judecata si ce ma-ti sfatui ? iar daca ma va da in judecata , imi va cere daune , iar eu nu am niciun venit , salariu , proprietati , etc care vor fi consecintele ?


Va multumesc pt timpul acordat
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
zerro4cool, utilizator
Cel mai recent răspuns: tsn , utilizator 23:42, 1 Septembrie 2009
Din pacate sunteti vinovat...fractura de clavicula nu se vindeca singura (cum ati citit dvs.) ci se pune un aparat ghipsat vreo 2-3 saptamani, iar contuzia de la cap poate da nastere mai tarziu la probleme (daca este mai grav)...nu stiu daca persoana respectiva va santajeaza in adevaratul sens al cuvantului - daca vrea doar banii cheltuiti cu spitalul sau cu tratamentul, e in regula - in ce priveste cei 3000 de lei de la serviciu, problema e discutabila (pot fi platiti ca si concediu medical de banca unde lucreaza). Incercati totusi sa ajungeti la o intelegere, pentru ca, in eventualitatea in care va actioneaza in judecata (va trebui sa scoata un certificat medico-legal), poate cere despagubiri materiale si morale care pot depasi aceasta suma. Atentie insa si daca ii dati vreun ban...faceti macar o chitanta de mana in prezenta a 2 martori!
stan petru-radu a scris:

poate cere despagubiri materiale si morale care pot depasi aceasta suma.


da intradevar.nu am spus ca ma scuz.sunt vinovat si asta este.

despagubiri materiale pentru ce ? nu era in masina.traversa pe trecere
Despagubirile materiale constau in suma de bani care poate fi dovedita cu inscrisuri (facturi, chitante, bonuri) ce pot proveni din transport (la spital, farmacie, INML), spitalizare, medicamente, certificat medico-legal etc. Cele morale reprezinta suma acordata cu titlu de compensatie (impropriu spus - nu cred ca sanatatea sau viata pot fi cuantificate in bani), fiind apreciata de instanta in raport cu leziunile suferite, urmarile acestora si perioada de recuperare. Sper sa se rezolve cu bine!
si eu
multumesc pt timpul acordat.inca mai astept pareri
si daca ma va da in judecata , imi va cere daune , iar eu nu am niciun venit , salariu , proprietati , etc care vor fi consecintele ?

Alte discuții în legătură

Accident rutier giurgiu_m_b giurgiu_m_b buna ziua, am nevoie de niste lamuriri. in data de 6 ian. 2010, am avut un acident rutier, care s-a soldat cu o victima, adica unul dintre pasageri s-ia ... (vezi toată discuția)
Zile de spitalizare după autoaccidentare auto. spitalul mi-a întocmit o foaie de decont, va trebui să le plătesc? anca_filip78 anca_filip78 Buna ziua, Am avut o autotamponare mai exact am intrat intr un cap de pod iar in urma acestui accident eu am o fractura la mâna iar copilul meu in vârstă ... (vezi toată discuția)
Accident de masina cu victima martinel martinel Aseara am incercat sa evit o groapa si am pierdut controlul volanului lovindu-ma cu roata de bordura.Problema este ca pe bordura era un pieton pe care l-am ... (vezi toată discuția)