avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO la 2 contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO la 2 contracte de munca

Buna ziua,

Daca un angajat are un contract de munca nu norma intreaga si unul cu jumatate de norma cu 2 functii diferite beneficiaza de concediu de odihna pentru ambele contracte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 20 Iulie 2016
1. Beneficiaza de CO in baza ambelor c.i.m.

Art. 39 C.mun.
...
c) dreptul la concediu de odihna anual;
....


2. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca, timpul partial de munca mentionat in contractul individual de munca nu influenteaza durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ioana2122 ioana2122 La cate zile de concediu are dreptul un om angajat cu o norma de 2 ore pe zi??? (vezi toată discuția)
Nr zile co pentru program 6 ore BOSKY BOSKY Salariatul care are program de 6 ore si functia de baza la alta unitate , de cate zile de co beneficiaza pe an? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru salariati cu timp partial IacobMary IacobMary Pentru salariatii cu timp partial concediul de odihna se calculeaza ca la cei cu norma intreaga? Daca salariatul lucreaza cu CIM la doi angajati, are dreptul ... (vezi toată discuția)