avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozite freelancer in Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozite freelancer in Romania

Buna ziua,
Sunt freelancer si mai nou sunt pe themeforest, Aici imi doresc sa imi vand temele realizate de mine.

Inainte sa pot sa vand, am nevoie sa completez formularul lor W8sau W9 unde daca sunt rezident Us sau nu. Acesta se completeaza pentru a beneficia de reducerea taxei de 30% in 10% (automat USA percepe 30% din banii mei stransi din vanzarea temelor).

Doresc sa va intreb urmatoarele:
- Nu am firma, am inteles ca se poate pentru inceput si asa, si sa depun declaratia 201 pentru a-mi plati taxele in Romania, eu mai sunt angajat part time la o alta firma de webdesign din RO, doresc sa va intreb daca eu strang bani, imi platesc taxele( se plateste impozit+sanatate+pensie sau doar impozit 16% ?) contabilul firmei poate sa afle ca eu incasez bani si de acolo?

Sau este mai bine sa am contul de pe themeforest pe numele unui amic si sa plateasca el taxele?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Legat de w-8ben AndreiPopescu911 AndreiPopescu911 Buna ziua, lucrez ca liber profesionist (freelancer) si obtin venituri de pe un site din America. Site-ul se numeste Upwork, este o platforma online unde ... (vezi toată discuția)
Neplata impozit pe venit weedmastersr weedmastersr Buna ziua, As avea nevoie de niste informatii cu privire la o chestiune. De cativa ani lucrez ca freelancer pe internet. Munca mea consta mai mult in ... (vezi toată discuția)
Taxa pe profit aladin123 aladin123 Buza ziua . O sa fiu cat de direct posibil . Sunt Freelancer si muncesc pe internet , in general pentru oameni din strainatate. Castig lunar cateva mii de $ ... (vezi toată discuția)