avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa pe profit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa pe profit

Buza ziua . O sa fiu cat de direct posibil .

Sunt Freelancer si muncesc pe internet , in general pentru oameni din strainatate. Castig lunar cateva mii de $ din asta. Ce vroiam sa stiu este taxele si impozitele care trebuie sa le declar la FISC.

1. Ce taxe se percep?
2.Momentan sumele de bani imi sunt livrate direct in contul bancar in fiecare luna.Ar trebuii sa ma tem ca o "sa-mi vina FISC-ul la usa" pentru sumele astea? ( Nu cred ca ar sta nimeni sa investigheze pentru cateva mii de $ , cand altii "invart " sume mult mai mari in tara asta si nu li se face nimic . Singura de care ma tem e banca , care ar putea face un fel de verificare , cum si de unde imi intra banii aia lunar in cont.)
3. Daca imi deschid un cont la o banca din strainatate, si folosesc cardul la ATM ca sa scod banii ar trezii vreo suspicune ? ( ca un turist de exemplu.)

Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: aladin123 , utilizator 20:05, 28 Martie 2014
Eu zic sa va temeti mai degraba de fisc nu de banca .Incasarea unor sume de bani Inseamna ca obtineti niste veniruri pentru care ar trebui platite impozite si contributii la stat. Ce impozite si contributii trebuiesc platite depinde de forma de organizare legala sub care ar trebui sa va desfasurati activitatea Cat despre faptul ca si altii fac evaziune fiscala, este adevarat, dar fiecare raspunde pentru faptele lui.

Ce impozite si contributii trebuiesc platite depinde de forma de organizare legala sub care ar trebui sa va desfasurati activitatea.


Pai nu sunt angajat, nu am carte de munca etc. , cum am mentionat mai sus sunt freelancer. Clientii au nevoie de un serviciu ( de ex. creearea unui site) , eu le ofer acel serviciu si sunt platit pentru el.

Cum am zis mai sus caut cea mai "profitabila" metoda pentru mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acest tip de munca se supune codului fiscal actual? avatar9 avatar9 Salutare. O persoana, care lucreaza ca persoana fizica (programator freelancer) prin intermediul unui site (Freelancer punct com) ce apartine unei firme din ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pe venit din activitati online basarab2014 basarab2014 Buna seara, as dori sa va intreb daca trebuie platite ceva taxe pe venitul generat online/internet. Eu sunt freelancer creez logo-uri/site-uri diferite ... (vezi toată discuția)
Fiscalitatea si payoneer elsa12345 elsa12345 http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_38901/Fiscul-va-putea-sa-verifice-conturile-bancare-din-strainatate-ale-romanilor.html Am citit articolul de mai ... (vezi toată discuția)