1. Dvs. puteti beneficia de urmatoarea prevedere din Legea 2638/210 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 65
...
(5) Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Târgu Mureş, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).
...
Art. 103
...
(4) Cererea de pensionare, depusa conform prevederilor alin. (2) sau (3), poate fi retrasa de persoana care a depus-o, pana la emiterea deciziei de pensionare.
...
2. Ar trebui sa faceti cerere de retragere a cererii de pensionare si sa o depuneti din nou apoi.
Buna ziua
Va rog frumos sa-mi spuneti ce tip de cerere trebuie completat pentru recalcularea pensiei potrivit noii legi?Am primit decizia cu data de 14.07.2016,dar cum sunt nascuta in Targu Mures si am trait 44 ani la Targu Mures,doresc sa cer recalcularea pensiei,potrivit legii 2638/210 Art.65