avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe durata determinata si CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe durata determinata si CCC

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns , avem un salariat care are cim pe durata detreminata de 4 luni din iulie pana in noiembrie 2016, incepand cu data de 25.07.2016 solicita concediu de ingrijire copil pana la implinirea varstei de 2 ani, mentionez ca indeplineste conditiile de acordare deoarece cumulat mai multe perioade are lucrat 12 luni.
Intrebarea mea este urmatoarea: la data de 14.11.2016 cim expira de drept, fiind suspendat pt. CIC putem sa-i incetam cim? Multumesc
Cel mai recent răspuns: lity , utilizator 19:15, 20 Iulie 2016
Art.56 (1) C.mun. - Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
..
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

Art. 49. C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
....

In speta, c.i.m. va inceta de drept la data de 14.11.2016 , chiar daca persoana in cauza se afla in CCC.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate veronicam veronicam Buna ziua, Avem o persoana angajata cu CIM pe perioada determinata care expira in 30.07.2016, si care este insarcinata in 8 luni. Cum se procedeaza in cazul ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere serviciu mirela ilinca mirela ilinca Buna ziua ,sunt in a 8 luna de ccc si in data de 1iulie 2017 imi expira contractul de munca,iar firma la care am lucrat o sa-mi inchida contractul,,e normal ... (vezi toată discuția)
Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)