avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintoarcere serviciu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintoarcere serviciu

Buna ziua ,sunt in a 8 luna de ccc si in data de 1iulie 2017 imi expira contractul de munca,iar firma la care am lucrat o sa-mi inchida contractul,,e normal ???si cand mi se termina ccc trebuie sa o iau de la capat cu cv pt angajare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 2 Mai 2017
Da, este corect.

C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.

Art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
....

Codul Muncii
Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...

art.56
1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
......
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca pe perioada concediului de maternitate .... 5inci 5inci Buna ziua, am si eu o intrebare.Sotia momentan este in concediu de crestele copil de 6 luni ,mai are inca 1 an jumatate si astazi i se termina contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinata si ccc lity lity Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns , avem un salariat care are cim pe durata detreminata de 4 luni din iulie pana in noiembrie 2016, incepand cu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)