avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incetarea contractului de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incetarea contractului de munca pe perioada concediului de maternitate ....

Buna ziua, am si eu o intrebare.Sotia momentan este in concediu de crestele copil de 6 luni ,mai are inca 1 an jumatate si astazi i se termina contractul de munca ,ea avand contract pe perioada determinata.I-a venit de la munca de semnat o hartie de incheiere a contractului de munca.Este normal ca un contract sa fie incheiat in timpul perioadei in care este in concediu crestere copil?Nu ma chemat sa iau la cunostinta despre ce este vorba pur si simplu sa semnez incetarea contractului de munca.

In 2008 am vazut ca era logal sa inceteze din drept la data prevazuta in contract , insa acum in 2020 nu stiu
(Contractul individual de muncă încetează de drept la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată - art.56 lit.j C.mun.)
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
5inci, utilizator
Cel mai recent răspuns: 5inci , utilizator 21:07, 24 August 2020
Da, este corect cum a procedat angajatorul.

CodulMuncii
Art. 49
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
....

Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
.....

art.56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
.....
Dar indemnizatia o va primii in continuare nu ?
Da, indemnizatia o va primi in continuare.
Multumesc frumos pentru informatii.Seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare cim pe perioada suspendarii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Un angajat a solicitat suspendarea contractului pentru concediu crestere copil; La 2 luni de la suspendare a expirat perioada pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)
Reluare contract de muncã suspendat pt concediuu crestere remuspr remuspr Vă cer un sfat avizat în umrătoarea problemă : Am un salariat angajat in mai 2011 pe durată determinată de doi ani , deci până în mai 2013 . In mai ... (vezi toată discuția)