avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluare contract de muncã suspendat pt concediuu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluare contract de muncã suspendat pt concediuu crestere

Vă cer un sfat avizat în umrătoarea problemă :
Am un salariat angajat in mai 2011 pe durată determinată de doi ani , deci până în mai 2013 .
In mai 2012 a solicitat concediu de creștere a copilului până la doi ani și i s-a aprobat . Astfel contractul fiind suspendat nu putea fi încetat în 2013 deoarece concediul de creștere expira in 2014 adică mai exact la 31 mai . Cum trebuie procedat în continuare ? Încetează contractul la 31 mai sau trebuie prelungit ? Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: lemontee , utilizator 11:30, 2 Iunie 2014
C.i,.m. a incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat , daca nu s-a decis preluingirea duratei acestuia.

In spaet, in mai 2013 trebuia sa se decida prelungirea duratei c.i.m.

Art.49 alin.(5) C.mun. - De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
unei prietene aflata in aceeasi situatie ca cea prezentata de dvs i-a incetat contractul la data expirarii acestuia. art. 56 lit. i prevede clar : i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Contract munca perioada determinata lure lure Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata, in prezent in al 2-lea an de prelungire(expira la 15 ianuarie ). Sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Cim mitrofan emilia mitrofan emilia BUNA CIM pe durata determinata se poate prelungi cu concediu medical? La un salariat angajat pe perioada determinata pana la 01.12.2016 care are concediu ... (vezi toată discuția)