Buna seara!
As avea 2 intrebari:
Citesc pe Internet si raman "blocat".O persoana in varsta primeste o pensie de la stat in valoare de ...1 leu!!! Pai, eu stiam ca indemnizatia minima sociala pt. pensionari este de 400 ron!Cu ce traieste acel om?:
"Cea mai mică pensie din Sibiu – 1 leu. Cea mai mare – 17.012 lei
99.224 de pensionari din județul Sibiu și-au primit indemnizația lunară în octombrie 2015, iar cuantumul plătit de Casa Județeană de Pensii Sibiu către aceștia este de 91.583.079 de lei.
Pentru că venitul minim garantat, în cazul pensionarilor care au domiciliul în România, este de 400 lei se poate presupune că pensiile distribuite sunt între 400 și câteva mii de lei. Presupunerea este însă greșită, căci deși legea prevede ca pensia minima garantată să fie de 400 de lei, în județul Sibiu este un pensionar, care potrivit Casei de Pensii primește lunar o pensie de 1 leu."
2. Suntem in 2016.Stiti cumva ceva, Guvernul(Ministerul Muncii etc.) preconizeaza o marire a acestei indemnizatii minime pentru pensionari de la 400 ron la 500 ron?Am inteles ca pentru agricultori da, se va majora.Dar pentru cei de la oras, care nu au fost agricultori li se va mari si lor de la 400 la 500 ron?Si cand se va intampla asta?
Va multumesc.
1. - Cuantumul pensiei poate fi si de 1 leu dar beneficiarul ei va primi 400 lei.
- Pe cuponul de pensie sunt trecute distinct aceste doua sume (1 leu si 399 lei).
- 1 leu este platit din fondul de pensii iar 399 lei de la buget.
- Ce se spune le Internet sau la TV sunt stiri trunchiate si alarmiste.
- Nu scrie nicaieri ca pensia minima este de 400 lei.
- Dar se acorda cei 400 lei lunar asa cum am spus mai sus.
2. Deocamdata nu s-a realizat nimic, stiti ca parlamentarii sunt in vacanta.