avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas in Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas in Italia

Buna seara! Am o nelamurire privind o eventuala pensie de urmas. Sunt casatorita cu un cetatean italian care primeste pensie din Rep San Marino unde a lucrat. Daca va fi sa iau pensia de urmas,dupa care lege se acorda? Stiu ca inItalia este asazisa lege antibadante care cere un minim de 10 ani de casnicie, sa nu fie dif de varsta mai mare de 20 ani si sotul dsa nu aiba mai mult de 70in momentul incheierii casatoriei. La mine ar fi doar problema duratei casniciei. Insa in San Marino am auzit ca sunt necesari un minim de 2ani. Ma puteti lamuri? Multumesc pt un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Felicia66 , utilizator 22:53, 21 Iulie 2016
Pensia de urmaş se acordă: soţului/soţiei supravieţuitor/toare care nu era despărţit/ă legal din vina acestuia/acesteia; copiilor care nu au împlinit 18 ani. Urmaşii nu trebuie să lucreze. De asemenea, se acordă dacă persoana decedată era pensionar / era înregistrat la sistemul de asigurări sociale şi avea un stagiu de cotizare de cel puţin 7 ani, dintre care un an de contribuţii plătite în ultimii 5 ani sau un stagiu de cotizare de 15 ani.

Instituţia competentă pentru acordarea prestaţiilor sociale este Institutul pentru Siguranţă Socială, Via Scialoia, 20 - Borgo Maggiore, Repubblica San Marino.

[ link extern ] /
Deci sa inteleg ca se va aplica legea din San Marino? E adevarat ca e nevoie de un minim de 2 ani de casnicie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! cum pot afla vechimea în munca pe teritoriul italiei ... Nciuflea Nciuflea Buna seara ! Cum pot afla vechimea în munca pe teritoriul Italiei ,a soțului decedat ,în lipsa oricărui act doveditor ? Aceasta dovada îmi este necesara ... (vezi toată discuția)
Rugaminte pensie de urmas @ur@ @ur@ Tata a decedat in ianuarie 2017. La data decesului era pensionar pe caz de boala. Stiind ca tatal meu avea ca stagiu de cotizare 11 ani de munca si s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cu pensia de urmas? dandumi dandumi Soacra mea s-a recasatorit acum 7 ani si in 2008 decembrie a ramas vaduva.Este angajatala la o scoala om de serviciu de 7 ani cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)