avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintare post in perioada de suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintare post in perioada de suspendare

Un salariat a solicitat prin acordul partilor suspendarea contractului de munca. Anterior expirarii perioadei convenite salariatul a fost arestat preventiv si ulterior i-a fost schimbata incadrarea in arest la domiciliu. In perioada de arest unitatea a procedat la desfiintarea postului ocupat de acesta. Ca urmare a trimeterii in judecata i-au fost ridicate salariatului alte restrictii si acesta solicita reincadarea pe postul detinut anterior suspendarii. Ce poate face in acest angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 22 Iulie 2016
Reincadrarea nu mai este posibila , decat dupa reinfiintarea postului.

In situatia in care reinfiintarea nu mai este posibila, atunci se poate decide concedierea salariatului in cauza.
Este obligat angajatorul sa-i acorde perioada de preaviz?
1. Da, este obligatorie acordarea preavizului .
Decizia ICCJ nr. 8 din 8 decembrie 2014 (Completul competent sa judece recursul in interesul legii) - neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 138 din 24 februarie 2015.

2. De asemenea, angajatorul poate decide ca prezenta salariatului la locul de munca pe durata preavizului nu este necesara, fara a-i afecta drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

salariata care revine din cic-punct de lucru desfiintat roxana69 roxana69 In cazul unei salariate care revine din CIC, dar punctul de lucru s-a desfiintat cu 2 ani in urma (concediere colectiva) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma - drepturi angajati eu_ms eu_ms In cazul in care se patronul decide sa inchida firma pentru ca nu mai are profit, cum se procedeaza cu angajatii? Trebuie sa ii informeze din timp, sau daca le ... (vezi toată discuția)
Concedieri in cadrul asociatiei gal ionela11 ionela11 Buna ziua, la o asociatie(GAL - grup de actiune locala )se doreste concedierea unei partie a personalului prevăzut în organigrama GAL. Poate decide ... (vezi toată discuția)