avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie lipita de gardul meu ( magazie)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie lipita de gardul meu ( magazie)

Buna ziua

Am un vecin care si-a facut o magazie lipita de gardul meu , adica foloseste gardul meu pe post de zid.
Cum il pot convinge sa o darame ? Daca daram eu o parte din acoperis ( o fasie de 20 cm care se intinde pe lungimea gardului de 5 m) este o problema?
Ce pot face in acest caza daca el refuza sa o darame?
Cum il pot convinge sa o strice de bunavoie , daca refuza cum pot apela legal si rapid la o solutie care sa il convinga sa o strice?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
marian_81, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:35, 29 Iulie 2016
Vorbiti cu vecinul daca nu va intelegeti amiabil va trebui sa-l actionati in instanta pt "obligatia de a face"Conform codului civil nu e permis sa faca anexe sau plantatii lipite de gard.Trebuie sa existe o distanta de minim 60 cm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimati profesionisti, am actionat vecinul in instanta, pentru ... loveusa24 loveusa24 Stimati profesionisti, am actionat vecinul in instanta, pentru indepartarea magaziei de gardul comun. Acesta a indepartat magazia de gardul comun, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Distanta minima intre 2 constructii cosmintt26 cosmintt26 Locuiesc la o vila si in spatele vilei dispun si de un teren. De zeci de ani \\\\"in fundul\\\\" curtii exista o constructie simpla din caramida, o magazie. ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate iulianme iulianme Buna seara! As avea cateva intrebari la care sincer nu gasesc un raspuns...sau mai bine zis...nu stiu exact unde sa caut. Pentru inceput, bunicii mei au ... (vezi toată discuția)