avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare punct de vedere catre Serviciul Stare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare punct de vedere catre Serviciul Stare Civila al unei primarii de comuna

Buna ziua indrasnesc a face o intrebare privind: Solicitare punct de vedere adresat unui Serviciu de Stare Civila din cadrul unei primarii comunale.
Nu stiu daca sunt date cu caracter personal.
Doresc a afla de la acest serviciu de stare civila daca o anume persoana ruda de gradul al - IV-lea este infiat (adoptat) cu Efecte Depline ori infiat (adoptat ) cu Efecte Restranse. Infierea (adoptia ) facandu-se in anii 1949. Ma intereseaza decat felul adoptiei si nimic alceva. Persoana despre care doresc informatii este in viata si a obtinut conform legii nr.18/1991 niste terenuri decalrand verbal ca este mostenitor. Fara insa nici un act doveditor,Certificat calitate de mostenitor ori succesiune.
Daca solicit un punct de vedere Primariei,Serviciul Stare Civila credeti ca-l voi primii , este legal ? Macar sa-mi spuna. Da a fost cu efecte depline ori da, adoptia a fost cu efecte restranse.

Alte discuții în legătură

Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de infiere RAF87 RAF87 Buna ziua, Bunicul meu a fost infiat in 1945 de catre fratele tatalui sau natural. Infierea s'a facut in baza articolelor 320 si 321 din Codul Civil, care ... (vezi toată discuția)