avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz neacordat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz neacordat

In cazul in care firma sustine , ca a comunicat angajatului ,ca se afla in preaviz , dar nu exista docada pentru acest fapt , aflandu-se acest lucru doar dupa ce - in urma cu o luna (!) - firma a procedat la desfacerea contractului de munca conform art.65(1) din CM , in care perioada angajatul si-a desfasurat activitatea in mod nortmal,conform programului de lucru obisnuit , fara sa aiba cunostiinta ca se afla in perioada preavizului ,firma este obligata sa acorde despagubiri ,adica acordarea sumei corespunzatoare celor 20 de zile de preaviz ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 13:24, 21 August 2009
Perioada de preaviz este platita ... nu inteleg pentru ce s-ar solicita despagubiri?
Firma trebuia sa aduca la cunostinta angajatului ca se afla in perioada de preaviz,dar preavizul consta in a merge la lucru in mod obisniut .Nu se dau despagubiri pentru aceata perioada.
Sa nu uitam ca in perioada preavizului in cazul incetarii CIM din motive neimputabile salariatului, acesta popate sa se prezinte la munca doar 4 ore pe zi fara diminuarea drepturilor salariale.
Daca nu s-a respectat perioada de 20 de zile lucratoare pentru preaviz se poate contesta deciziia de incetare a CIM.
inteleg ca perioada de preaviz a fost respectata, adcia au fost cele 20 zile.
doar modul de aplicare a fost altul, adica a lucrat 8 ore in loc de 4 ore/zi.

daca veti primi salariu ptr cele 20 zile nu inteleg ce mai este de contestat? faptul ca nu ati stat cate 4 ore/zi si v-au lasat sa lucrati 8? :hm:

exista o dovada (pontaj electronic) din care sa rezulte asa ceva? nu vorbesc de pontaje facute de mana ptr ca acolo poti scrie ce vrei.

si chiar daca ar exista..... nu prea inteleg la ce ar ajuta
2007_rozi a scris:

Sa nu uitam ca in perioada preavizului in cazul incetarii CIM din motive neimputabile salariatului, acesta popate sa se prezinte la munca doar 4 ore pe zi fara diminuarea drepturilor salariale.
Daca nu s-a respectat perioada de 20 de zile lucratoare pentru preaviz se poate contesta deciziia de incetare a CIM.

Intr-adevar, nu a putut beneficia de un drept al lui, de a lucra 4 ore/zi si sa fie platit 8 ore/zi....
Nu se poate sa ti se comunice ca maine se incheie perioada de preaviz de care ai "beneficiat". Trebuie adus la cunostinta angajatului faptul ca urmeaza sa i se desfiinteze postul!!!!! Va rog.......

Alte discuții în legătură

Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)