avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal nu vrea sa-i faca buletinul la 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal nu vrea sa-i faca buletinul la 18 ani

Buna ziua este vorba despre prietena mea care de 3 ani s-a mutat la mine. Problema este ca in septembrie implineste 18 ani iar eu si cu ea am vrea sa plecam in Italia la mama mea iar din acest motiv tatal ei nu vrea sa ii faca buletinul.Intrebarea mea este daca putem actiona in vreun fel , sau la politie ceva ca ssa il faca? Are dreptul sa nu ii faca buletinul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 23 Iulie 2016
Tatal nu are niciun drept sa refuze buletin acesteia ,dar poate sa nu o ia in spatiu in caz ca locuinta apartine lui dar in schimb poate sa isi scoata carte de identitate provizorie cu ajutorul careia poate sa isi scoata pasaport ca doar pe baza carte de identitate provizorie nu se poate calatorii,sau sa gaseasca pe cineva care sa o ia in spatiu si astfel sa isi faca carte de identitate normala.;
Succes!
Pai nu este el proprietarul casei este bunica ei, dar ma refer nu cumva ar fi obligat sa il faca? zic si eu o parere.
In privinta buletinului nu se poate opune tatal si fata si-l poate face singura, problema ar fi ca pana la 18 ani are nevoie de acordul parintilor pentru a parasi tara.
asta stiu ca poate sa il faca singura dar tatal ei a amenintato pe bunica ei ca daca o ia in spatiu o sa-i dea foc la casa si ca o bate.
Păi fata nu are carte de identitate de la 14 ani?
De ce nu o luaţi dvs. în spaţiu?

Alte discuții în legătură

Carte de identitate ramona1990 ramona1990 Bună ziua as vrea sa mă ajutați, mama mea locuiește la tara la tatăl meu acesta nu vrea sa o ia în spațiu, buletinul mamei a expirat de anu ... (vezi toată discuția)
Buletin carmengiorgia carmengiorgia am o sora de 17 ani care luna aceasta implineste ani. noi stam in chirie (inainte stateam la bunici),eu am buletin de 18 ani facut pe adresa lor ,dar odata ... (vezi toată discuția)
Buletin!- termen preschimbare Andii Andii Buna ziua,as vrea sa ma ajutati daca se poate! Pe data de 23 noiembrie implinesc varsta de 18 ani Si as vrea ca in aceiasi zi sa plec As putea face sau ` ... (vezi toată discuția)