avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de legaturi personale cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de legaturi personale cu copilul

Bună seara ,

Nu știu cum să încep dar am mai multe nelămuriri în legătură cu problema în care mă aflu :

Menționez :

1 . am fost căsătorită din 2008 până în aprilie 2013 ,din această căsătorie s-a născut un băiețel ,în vârstă de 8 ani acum care în 2013 a fost încredințat tatălui din simplul motiv că eu nu m-am prezentat la procese ,neștiind de divorț ,eu aflându-mă la muncă în Germania cu acordul lui ,al fostului soț .

2 . noi ca părinți în hotărârea judecătorească avem custodie comună dar eu neavând program de vizită deoarece mi s-a zis că nu îmi trebuie din moment ce am custodie comună ,( subînțeles ) am aceleași drepturi ca și tatăl .

3 . dacă avem custodie comună ,pot ei tatăl cât și bunicii paterni din partea tatălui să nu mă lase să îmi văd copilul când vin în țară ( aflându-mă în Germania în prezent ) , pot ei să nu mi-l dea la telefon deloc ( nici de ziua băiețelului nu mi l-au dat ) , pot ei să mă agreseze verbal de fată cu copilul ,eu sunând mereu să vorbesc cu el , au ei dreptul pur și simplu de a-mă îndepărta de copil de parcă eu ași fi blocată pe Marte ,au ei dreptul să îi ia telefonul băiețelului trimis de mine doar ca el să nu vorbească cu mine ...dar eu ca mamă ce pot face ,eu ce drepturi am ?????? I-am făcut două plângeri la poliție dar degeaba că văd că domnii nu fac nimic ,că naaaa doar sunt din același sat ,domnii spunându-mi să le dau pace și să vin în țară dacă vreau să vorbesc cu băiatul că el ca tată nu are nicio obligație față de mine pentru a-mi da copilul la telefon , oare chiar așa o fi dar custodia aceea comună și aceleași drepturi pe care le am ca mamă nu înseamnă nimic ???? Să nu mai zic de pensia alimentară că sunt la zi cu ea ,pachete îi trimit de aici când merge mama în țară dar mereu găsește motive ba că nu poate să îl ia că nu-i acasă ,ba că nu-i trebuie la băiat dar eu când vorbesc cu băiețelul la telefon îmi zice ( mami trimite-mi și mie ceva dulce de acolo ) dar ei pur și simplu îl privează de aceste lucruri .

Nu știu ce să mă fac ,nu știu cui mă pot adresa ,cine mă poate îndruma că eu sunt disperată ,acum luna viitoare vreau să merg în România ,trimițându-i un ms pe tel tatălui dacă mi-l dă pe băiat cât stau eu în țară și mi s-a răspuns astfel : Da ,ți-l dau bineînțeles 2 zile că doar ești proasta de mă-sa ,hahahaha !! ..Se poate așa ceva !!

Vă rog din suflet cine îmi poate răspunde sincer ,să îmi răspundă că eu nu știu ce să mai fac .
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 12:48, 22 August 2016
againstPAS, dovediţi, vă rog, lipsa de încurajare
Si daca demonstrez (in unele cazuri este evidenta), care este sanctiunea pentru parintele ce nu isi indeplineste obligatia de incurajare?
Demonstratia de dragul demonstratiei nu ajuta un parinte cu absolut nimic in relatia cu copilul sau.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
againstPAS, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Modificări art. 18 și 20 din legea nr. 272/2004, în vigoare din 8 aprilie 2016. Dapix Dapix Completări ale Legii nr. 272/2004 prin Legea nr. 52/2016, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului de JOI, 08-APRILIE-2016. În Monitorul ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)