avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primire in avocatura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primire in avocatura

m-am inscris la examenul de admitere in avocatura, am inserat in cerere textul referitor la starea de incompatibilitate in care ma aflu acum si la care ma oblig sa renunt in termen de 2 luni de la emiterea deciziei.Presupunand ca nu renunt la starea de incompatibilitate in cele 2 luni de la emiterea deciziei ce se intampla? Imi invalideaza cineva examenul? Nu exista o sanctiune expresa prevazuta de actuala Lege 51/1995.Nu inteleg de ce numai in aceasta profesie liberala nu poti sa fii trecut pe lista avocatilor incompatibili fara alte formalitati.(veyi profesia de expert contabil, auditor, lichidator).Astept un raspuns urgent.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rox_alina , utilizator 13:25, 7 Noiembrie 2005
Nu exista o sanctiune expresa, insa daca nu renuntati la starea de incompatibilitate, sunteti trecut drept avocat incompatibil si nu va puteti incepe stagiul atat timp cat subzista aceasta stare. Examenul nu se poate invalida, este perfect valabil, altfel s-ar fi instituit aceasta conditie a renuntarii la starea de incompatibilitate inca de la inscriere. Dupa 2 ani (sau 3-termenul de valabilitate al examenului de intrare in profesie), daca nu ati renuntat la starea de incompatibilitate, veti sustine din nou examenul. Asta daca va doriti sa intrati in profesie cu adevarat si consider ca daca exista dorinta, renuntati si la aceasta stare, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)
Examen admitere da inscriere in tabloul avocatilor nu??? Costin Gheorghe Costin Gheorghe Buna dimineața ! Am întâmpinat o problema în înscrierea in tabloul avocaților ce mi se pare cel puțin ciudată. Sunt absolventul examenului de ... (vezi toată discuția)