avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pokemon Go, produse personalizate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pokemon Go, produse personalizate

Avand in vedere toata nebunia creata in jurul subiectului Pokemon Go, am o nelamurire: este corecta dpdv legal comercializarea produselor personalizate cu elemente grafice din gama Pokemon Go? Mi se pare o oportunitate mare, dar nu as vrea sa intru in conflict legal cu cei de la Nintendo.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:34, 23 Iulie 2016
În SUA un local a cumpărat pokemoni.

Dar e vorba de folosire.
Consumatorii prind Pokemonii la local.
Multumesc pentru raspuns, dar ma refer la personalizarea si comercializarea unor obiecte precum tricouri, sepci, pixuri etc. In acest moment, exista companii care fac acest lucru, dar nu as vrea ca in final sa am conflicte legale cu compania care a creat Pokemon.
In mod sigur personajele Pokemon sunt protejate de drepturi de autor in USA si pe tot globul.

Nu aveti dreptul sa comercializati imaginea personajelor. Ganditi-va la personajele Disney si la toate personajele din filme si desene animate. Toate sunt protejate de drepturie de autor.

Toate drepturile de autor pentru personajele Pokemon apartin firmei Pokemon USA.
[ link extern ]
Vorbind de personaje de desene animate, trebuie sa plecati de la premiza ca personajele respective au drepturi de autor pana la proba contrarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila incalcare a drepturilor de autor? ipop999 ipop999 Salutare, De cateva luni am un site prin care personalizez tricouri. Toate design-urile fie pe fac personal, fie le cumpar de pe internet de pe site-uri de ... (vezi toată discuția)
Drept de autor/licenta articole marvel AxelF AxelF Buna ziua. Vreau sa aflu daca am dreputul de a comercializa produse pe teritoriul Romaniei, in special stickere autocolante de perete, cu personaje Marvel ... (vezi toată discuția)
Produse personalizate cu elemente de identitate protejate de drepturi de autor dmihaic dmihaic Buna ziua si Hristos a Inviat, In primul rand as vrea sa va urez un Paste fericit si sper ca am ales forumul corect avand in vedere ca sunt nou. Vin la ... (vezi toată discuția)