Buna ziua,v-as ruga sa ma lamuriti asupra unei probleme;sunt paznic atestat la o societate privata(un liceu ,care mai are si o gradinita si un after school)toate fiind private.Se intampla f.rar ca politia din sectorul in care e institutia sa vina in control,bineinteles noaptea.Noi,paznicii suntem angajatii acestei societati si avem un sef caruia ne subordonam.Am impresia ca politia trece doar cand nu au ce face, (sa mai aiba activitate) ne someaza sa ii lasam sa intre,dar de fapt ei au nevoie la WC.Scriu in caietul nostru de procese verbale, dar au dat si o amenda unei colege pt.ca au gasit-o incaltata in papuci.Mentionez ca dupa sfarsitul programului,poarta,grilaj,tot se inchide iar noi stam la un monitor unde vedem toate camerele de supraveghere.
Politistii mentioneaza ca vin in control in baza legii 333/2013 !!!.
V-as ruga sa-mi spuneti daca au acest drept si daca pot da amenzi :Opt.nepurtarea incaltamintei,daca li se pare ca dormi, etc. Va multumesc
Legea 333/2003
art. 53
În scopul asigurării pazei şi a siguranţei obiectivelor, bunurilor şi valorilor, Poliţiei Române îi revin următoarele atribuţii principale:
.... j) controlează modul în care se respectă dispoziţiile legale cu privire la paza obiectivelor, a bunurilor şi a valorilor, precum şi a celor privind garda de corp şi stabileşte măsurile ce urmează să fie luate;
.....
o) controlează şi îndrumă activitatea societăţilor specializate;
.....
art. 63
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute în prezenta lege se fac de către poliţişti, jandarmi, precum şi de către primari sau împuterniciţi ai acestora, conform competenţelor ce le revin, potrivit legii.
Politia spune ca ...
Qala
Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)