avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare-limita varsta sau anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare-limita varsta sau anticipata

cind pot iesi la pensie; data nasterii;02 07 1958 vechime in munca 39 ani posed certificat de revolutionar
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:14, 24 Iulie 2016
1. Din Legea nr. 341/2004 cu modificarile si completarile ulterioare:

Art. 5

(1).Persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) (Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989), precum şi la art. 4 alin. (1) (urmaş de erou-martir) beneficiază, pe lângă indemnizaţia calculată conform prevederilor art. 4, şi de următoarele drepturi:
...
n) pensionarea cu 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard, prevăzută de lege.
...

2. - Pentru un barbat nascut in 1958 varsta standard de pensionare este de 65 de ani.
- Asadar daca va incadrati in cele de mai sus puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 60 de ani, in iulie 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Normele aplicabile din legea anterioara oferea dreptul luptatorilor revolutiei rom rodiza rodiza Buna ziua, Pana in 2013, exista un articol in legea pensiilor prin care se recunostea dreptul revolutionarilor de a iesi mai devreme cu 5 ani la pensie.Acum ... (vezi toată discuția)
Ce pensie de urmas pot obtine ? (revolutionar) addicted4judo addicted4judo Buna,acum 1 luna jumate tatal meu a decedat. In momentul decesului el avea 3 pensii ,pensie de varsta in valoare de 490 de lei ,pensie de handicapat in valoare ... (vezi toată discuția)
Drepturi urmas revolutionar babutza babutza Buna ziua, Am o intrebare referitoare la drepturile de urmas ale unui revolutionar. Tatal a fost revolutionar si as fi vrut sa stiu ce drepturi are mama ca ... (vezi toată discuția)